Elazığ Kent Konseyi'nden kültürel miras atağı!

Kent Konseyi'nin Eylül ayı toplantısında, Celal İlaldı İlkokulu'nun yeniden işlevlendirilmesi, Sivrice'deki tarihi caminin restorasyonu ve kent hafızasında özel yeri olan Hanpınarı ile Şehit Nadir Ozan Çeşmeleri'nin korunması konuları görüşüldü. Başkan M. Nafiz Koca, 'Geçmişimizi korumak, Elazığ'ın yarınlarını inşa etmektir' dedi.

Elazığ Kent Konseyi'nden kültürel miras atağı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kent Konseyi, Eylül ayı Aylık Mutat Toplantısı kapsamında Başkan M. Nafiz Koca başkanlığında toplandı. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri’nin de katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Elazığ’ın tarihi ve kültürel mirasını ilgilendiren önemli başlıklar masaya yatırıldı.

CELAL İLALDI İLKOKULU

Toplantının en dikkat çeken konularından biri, uzun süredir atıl durumda bulunan Celal İlaldı İlkokulu’nun yeniden değerlendirilmesi için çeşitli öneriler sunuldu. Konsey, okulun yapısal durumu hakkında teknik bir rapor hazırlanmasına karar verildi.

SİVRİCE'DE TARİHİ CAMİİ VE İKİ DEĞERLİ ÇEŞME İÇİN GİRİŞİM

Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı bir köyde yer alan tarihi cami, koruma altına alınarak restore edilmesi planlanan yapılar arasında yer alırken, ayrıca, Tarihi Hanpınarı Çeşmesi ve Şehit Nadir Ozan Çeşmesi için de bakım ve tanıtım çalışmaları gündem maddeleri arasında yeraldı.

BAŞKAN KOCA: TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAK GELECEĞE YATIRIMDIR

Toplantı sonunda açıklama yapan Başkan M. Nafiz Koca, “Kent Konseyi olarak Elazığ’ın kültürel mirasını korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim görevimiz. Bu toplantı, şehrimiz için önemli bir adım” dedi. Koca; “Kent Konseyi olarak yaz dönemini planlama süreciyle değerlendirdik. Şimdi artık sahaya çıkma, Elazığ’ın sorunlarına çözüm üretme zamanı,” diyen Koca, yeni dönemde hem sosyal projelere hem de tarihi mirasın korunmasına ağırlık verileceğini söyledi.

Elazığ Kent Konseyi'nden kültürel miras atağı!