Elazığ'da siyaset ısınıyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, erken seçimin gündemlerinde olmadığını belirtirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığı için 'teknik bir tarih düzenlemesi' yapılabileceğinin sinyalini verdi. Siyaset kulisleri hareketlenirken Elazığ'da da uzun süredir siyasete göz kırpan ve seçim beklentisiyle sahadaki temaslarını artıran isimler dikkat çekiyor. Hakimiyet Haber olarak geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız analizimizin ardından Elazığ siyasetinde öne çıkan isimleri sizler için derliyoruz.
HASAN MURAT ÖZ: GENÇLEŞME SENARYOSUNUN EN GÜÇLÜ ADAYLARINDAN
Siyasetin içerisinde çocukluk yıllarından itibaren yer alan Murat Öz, AK Parti teşkilatlarının farklı kademelerinde üstlendiği görevlerle dikkat çekiyor.
Samimi kişiliği ve teşkilat içerisindeki karşılığıyla öne çıkan Öz’ün Genel Merkez’deki ağırlığı da siyaset kulislerinde konuşuluyor. AK Parti’nin Elazığ’da siyaseti gençleştirme yönünde bir tercih yapması halinde Murat Öz, bu senaryonun ilk akla gelen isimlerinden biri olabilir.
FERHAT DAĞ: GENÇ ADAY POTANSİYELİ
Elazığ siyasetinde genç aday potansiyeli taşıyan isimlerden biri de Ferhat Dağ. Daha önce siyaset yolunda şansını deneyen Dağ’ın, şartların oluşması halinde bir kez daha sahneye çıkması sürpriz olmayacaktır. Gençleşme tartışmalarının öne çıkacağı bir seçim sürecinde Dağ’ın ismi yeniden gündeme gelebilir.