Elazığ'da sis alarmı: Yüksek kesimler gözden kayboldu
Sabah saatlerinde etkisini artıran sis, özellikle yüksek kesimlerde görüşü ciddi şekilde düşürürken, sürücülere de zor anlar yaşattı.
Elazığ’da sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis, özellikle kentin yüksek bölgelerinde görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düşmesine neden oldu.
Kent genelinde etkisini gösteren sis, yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi. Çatalçeşme Mahallesi adeta sisle kaplanırken, binalar, çocuk oyun alanları ve kamelyalar gözden kayboldu. Görüşün ciddi şekilde azalması nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, “Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde sis ve pus olayının görüleceği, yüksek kesimlerde ise yer yer buzlanma ve don hadisesinin yaşanabileceği tahmin edilmektedir” ifadelerine yer verildi.