Elazığ'da silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ genelinde silajlık mısır hasadı başladı. 2024 yılı üretim sezonunda kentte toplam 19 bin 520 dekar alanda yaklaşık 98 bin 430 ton silajlık mısır üretimi bekleniyor. Üreticilere ise dekar başına 844 TL destekleme ödemesi yapılacağı açıklandı.

Elazığ'da silajlık mısır hasadı başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl Elazığ’da 19 bin 65 dekar alanda 95 bin 935 ton silajlık mısır üretimi gerçekleşmişti. Bu yıl yapılan gözlemlerde ise yüksek sıcaklık dışında üretimi olumsuz etkileyecek herhangi bir hastalık ya da zararlı unsur tespit edilmedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024 yılı Yem Bitkileri Destekleme Ödemeleri kapsamında Elazığ genelinde 3 bin 494 dekar alana toplam 1 milyon 48 bin 200 TL destek sağlandı.

HASADIN KASIM AYINA KADAR SÜRMESİ BEKLENİYOR

Silajlık mısır hasadı, Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan beldesinde İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen’in katılımıyla başlatıldı. Hasadın kasım ayına kadar sürmesi bekleniyor.

Yetkililer, hem rekolte beklentisinin hem de üreticiye sağlanan desteklerin kent ekonomisi ve hayvancılık açısından olumlu sonuçlar doğuracağını belirtiyor.