Elazığ'da Şehit Sefer Alan dualarla anıldı

Elazığ'da, Kuzey Irak'ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan'ın şehadetinin birinci yılında Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Anma etkinliği, İmam-ı Azam Camii'nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Elazığ'da Şehit Sefer Alan dualarla anıldı

Program kapsamında, şehidin babası Hasan Alan tarafından onarılan ve ciltlenen 3 bin 700 adet Kur’an-ı Kerim, cami cemaatiyle ve vatandaşlarla paylaşıldı. Şehidin isminin yaşatılması amacıyla cami yanında yaptırılan "Şehit Sefer Alan Hayrat Çeşmesi" de dualar eşliğinde hizmete açıldı.

Şehit babası Hasan Alan, yaptığı açıklamada duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Bugünkü programımız 10.09.2024 tarihinde Kuzey Irak, Pençe-Kilit’te şehit olan Sefer Alan’ın seneidevriyesi için düzenlendi. Bir yıl oldu. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Oğlumun ruhuna ithafen Mevlid-i Şerif okutulacak, ardından ikramlarımız olacak. 3 bin 700 adet Kur’an-ı Kerim’i halkımıza dağıtıyoruz. Ayrıca cami yanında yaptırdığımız çeşme de onun adına hizmet verecek. Hepinizden Allah razı olsun."

Etkinlikte, şehitler için dualar edilirken katılımcılara ikramda bulunuldu. Vatandaşlar, şehidin adının yaşatılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, duygusal anlar da yaşandı.

Elazığ'da Şehit Sefer Alan dualarla anıldı