Elazığ'da korku dolu anlar! Sular yükselince mahsur kaldılar
Elazığ'ın Palu ilçesinde balık tutmak için Murat Nehri üzerindeki adaya geçen 2 kişi, su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kaldı. İhbar üzerine harekete geçen ELDAK ekipleri, güçlü akıntıya rağmen rafting botuyla adaya ulaşarak 2 kişiyi güvenli bölgeye çıkardı.
Kurtarma operasyonuna bizzat katılan ELDAK Başkanı Murat Bahçeci, yaşananları kamerasıyla anbean görüntüledi. Görüntülerde ekiplerin güçlü akıntıyla mücadele ederek adaya yaklaştığı ve mahsur kalan vatandaşları güvenli şekilde tahliye ettiği görüldü.
Kıyıya çıkarılan vatandaşlardan birinin kurtarma anının ardından yakaladığı balıkları göstererek “Her şey bunlar için” demesi ise görüntülere yansıdı.
Operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından açıklama yapan Bahçeci, en büyük mutluluklarının vatandaşların sağ salim kurtarılması olduğunu belirterek, ELDAK olarak ihtiyaç duyulması halinde her türlü arama-kurtarma faaliyetinde görev almaya hazır olduklarını ifade etti.