Elazığ'da Başkan Ulaş'tan esnaf için acil çözüm çağrısı!

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, birçok esnafın bankalara olan kredi ödemelerini aksattığını, çek ve senetlerin karşılıksız çıktığına dikkat çekerek esnaflar için acil çözüm çağrısında bulundu.

Elazığ'da Başkan Ulaş'tan esnaf için acil çözüm çağrısı!

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, esnafların zor bir zamanda geçtiğini vurgulayarak banka kredileri ve kamu alacaklarına yönelik esnaflar için acil çözüm çağrısında bulundu. Başkan Ulaş gazetemize yaptığı özel açıklamada “ Bazı banka yöneticileri ve çalışanlarıyla gerçekleştirdiğimiz istişare toplantısında esnafın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara dikkat çektik. Son dönemlerde artan hayat pahalılığı, azalan alım gücü ve piyasaların durgunlaşmasıyla birlikte birçok esnafın bankalara olan kredi ödemelerini aksattığını, çek ve senetlerin karşılıksız çıktığını ve genel anlamda ödeme zorluğu yaşandığını biliyoruz” dedi.

GECİKEN ÖDEME FAİZLERİ ESNAFI ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYOR

Yaşanan sıkıntıların yalnızca finansal kurumlarla sınırlı olmadığını belirten Ulaş “Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılması gereken ödemelerin de esnaf için büyük bir yük haline geldi.  Zamanında yapılamayan bu ödemeler nedeniyle oluşan gecikme faizleri esnafı daha da çıkmaza sürüklüyor” diye konuştu.

Elazığ'da Başkan Ulaş'tan esnaf için acil çözüm çağrısı!

KAMU ALACAKLARINA YÖNELİK TORBA YASA ÇIKARILMALI

Esnafların bu zorlu süreçte nefes alabilmesi için hükümete çağrıda bulunan Ulaş “ Kamu alacaklarına yönelik bir “torba yasa” ile esnafın üzerindeki faiz yükünün hafifletilmesini, yapılandırma kolaylıklarının sunulmasını ve bu uygulamanın tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacak şekilde genişletilmelidir” diye kaydetti.

FAİZSİZ KREDİLERLE ESNAFLARA DESTEK OLUNMALI

Başkan Ulaş “ Ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi için piyasalara ivedilikle faizsiz kredi imkanlarının sunulmasının zorunlu hale gelmiştir. Bugün esnafı ayakta tutmak, yarın ülke ekonomisinin temellerini sağlamlaştırmak demektir. Bu nedenle geçici değil kalıcı çözümlerle esnafa destek olunmalıdır” diye aktardı. 
Başkan Ulaş son olarak “Ekonomik dengelerin sağlanabilmesi için devletin esnafa yönelik finansal destek paketlerini bir an önce devreye sokmasının elzem olmuştur” ifadelerini kullandı.