Elazığ'da bahçeden 47 kiloluk rekor kabak çıktı

Hankendi'de bir vatandaşın bahçesinde yetişen kabak, 47 kilogram ağırlığı ve 113 santimetrelik boyuyla görenleri hayrete düşürdü.

Elazığ'da bahçeden 47 kiloluk rekor kabak çıktı

Elazığ’ın Hankendi Mahallesi’nde yaşayan Yüksel isimli vatandaşın bahçesinde yetişen dev kabak, ağırlığı ve boyutlarıyla dikkat çekti. Arkadaşının Antalya’dan gönderdiği özel kabak tohumlarını eken Yüksel, hasat zamanı mahsullerini kontrol ederken bazı kabakların olağanüstü büyüdüğünü fark etti.

Kabaklardan birini kopararak ölçen Yüksel, ürünün 47 kilogram ağırlığa ve 113 santimetre uzunluğa ulaştığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Bahçede aynı boyutlara ulaşan 4–5 kabak daha olduğunu belirten üretici, “Bunları tek başıma tüketmem mümkün değil, parçalayarak dostlarıma dağıtacağım. Özel bir tohum ektim, sonuç böyle oldu.” dedi.