Elazığ'da ana caddelerde park sorunu çileye dönüştü

Elazığ'ın işlek caddelerinde günlerce park edilen araçlar, hem sürücülere hem de esnafa büyük sıkıntı yaşatıyor.

Elazığ'da ana caddelerde park sorunu çileye dönüştü

Yaz mevsiminde yurt dışındaki gurbetçiler ve il dışında yaşayan vatandaşların kente gelmesiyle birlikte trafik yoğunluğu artarken, özellikle Gazi Caddesi ve Vali Fahribey Caddesi üzerinde park yeri bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. Çarşı merkezindeki otoparkların yetersiz kalmasıyla sürücüler araçlarını park edecek yer bulmakta güçlük çekiyor.

Elazığ'da ana caddelerde park sorunu çileye dönüştü

Esnaflar ve vatandaşlar, asıl sorunun günlerce aynı yerde bırakılan araçlardan kaynaklandığını dile getirirken aracını satmak isteyenler veya bazı firmaların, kolay ulaşılabilir olması ve ücretsiz olması nedeniyle cadde üzerindeki park alanlarını uzun süreli işgal etmesine tepki gösterdi.

Elazığ'da ana caddelerde park sorunu çileye dönüştü

PARKOMETRELERİN YENİDEN FAALİYETE GEÇMESİ BEKLENİYOR

Elazığ Belediye Meclisi haziran oturumlarında konunun gündeme getirilmesi üzerine Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları “Yaklaşık iki ay önce komisyon kararını aldık, talimatlar verildi ve hazırlıklar başladı. Süreci yakından takip ediyoruz.

Vatandaşların araçlarını günlerce kaldırmadan park ediyor. Bu da  hem trafiği tıkanmasına neden oluyor hem de esnafı zor durumda bırakıyor”
ifadelerini kullanmıştı.