Elazığ'da 14 spor tesisi yenilendi
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle il genelinde sporun gelişmesi, sporcuların ve gençlerin daha modern, güvenli ve konforlu alanlarda faaliyetlerini sürdürebilmesi amacıyla yürütülen bakım, onarım ve yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Bu kapsamda il genelinde 14 farklı spor ve gençlik tesisinde kapsamlı çalışmalar tamamlandı. Tribünlerden sahalara, soyunma odalarından gençlik merkezlerine kadar birçok alanda gerçekleştirilen iyileştirmelerle tesislerin fiziki şartları güçlendirilirken, kullanım verimliliği de artırıldı.
Yapılan çalışmalarla birlikte; stadyumlarda güvenlik ve konfor artırıldı, yüzme havuzları ve spor salonları yenilendi, sentetik sahalar, gençlik merkezleri ve sosyal alanlar daha kullanışlı hale getirildi. Ayrıca spor salonları, saha ve tesislerin altyapıları yenilenirken, elektrik ve mekanik sistemler elden geçirilerek sporcularımızın güvenliği üst seviyeye çıkarıldı.
Elazığ’da spora ve gençliğe yapılan bu yatırımlarla; daha sağlıklı bireyler, daha güçlü bir spor altyapısı ve daha aktif bir gençlik hedeflenmektedir.
Gençlerimizin daha modern, güvenli ve sağlıklı ortamlarda spor yapabilmesi için çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir.
Bu kapsamda;
Atatürk Stadyumu’nda kale arkası tribün filesi yenilenirken, koridorlarda kabaran seramikler onarıldı, kırılan yangın kapıları değiştirildi. Yeni depo alanlarına seramik kaplama yapıldı, satranç salonu için dolap imalatı gerçekleştirildi.
Olimpik Yüzme Havuzu’nda dış cephe sıva ve boya onarımları tamamlandı, mutfak dolapları yenilendi, iç cephe kapılarının bakımı yapıldı.
Ahmet Yılmaz Stadyumu’nda saha ve seyirci tribünü çevresi panel çitlerle kapatılarak güvenlik artırıldı.
Münir Yılmaz Sentetik Çim Sahası’nda seyirci ve protokol tribünlerine hizmet verecek şekilde 2 adet WC yapıldı, 1 adet depo inşa edildi. Soyunma odalarına oturma bankları, askılıklar ve duvar rafları monte edildi.
Çok Amaçlı Spor Merkezi’nde giriş alanı seramik kaplama ile yenilenirken, ısınma sistemi onarılarak yeniden devreye alındı. Merdiven basamakları antasit plaklarla güçlendirildi.
15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu’nda WC alanlarında kabaran seramikler değiştirildi, alüminyum doğrama imalatlarının aksesuar onarımları yapıldı.
Kovancılar Gençlik Merkezi’nde boya çalışmaları tamamlandı, protokol koltukları yenilendi.
Palu Gençlik Merkezi’nde jeneratör üzerine markiz yapıldı, çatı onarımları gerçekleştirildi.
Sivrice Gençlik Merkezi’nde spor sahasında boya yenileme çalışmaları yapılırken, oluşan çatlaklar giderildi.
Ağın Gençlik Merkezi’nde betonarme direkli kafes tel ile bahçe çevresi kapatıldı, depo inşa edildi ve spor sahasına file çekildi.
Keban Sentetik Sahası’nda sistem odasının çatı örtüsü yenilendi.
Yurtbaşı Sentetik Sahası’nda bahçeye parke taşı döşendi, direkli kafes tel ile çevre çiti yapıldı.
Alacakaya Spor Salonu’nda çatı oluğu tamiratı yapılırken, spor sahasının boyası yenilendi.
Maden Spor Tesisleri’nde saha ile idari bina arasına duvar örülerek alanlar birbirinden ayrıldı, spor sahasına file çekildi ve demir doğramadan kapı imalatı yapıldı.
Yazıkonak Gençlik Merkezi’nde giriş kısmına saha betonu dökülerek alan daha kullanışlı hale getirildi.
Yapılan bu çalışmalarla Elazığ’daki spor tesislerinin hem fiziki şartları iyileştirildi hem de sporcuların ve gençlerin daha modern, güvenli ve konforlu ortamlarda spor yapmaları sağlandı.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, gençliğe ve spora yapılan yatırımların artarak devam edeceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Gençlerimizin ve sporcularımızın daha sağlıklı, güvenli ve modern tesislerde spor yapabilmesi için il genelinde yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Amacımız, sporun tabana yayılması, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve Elazığ’ın spor altyapısının her geçen gün daha da güçlendirilmesidir. Bu doğrultuda tesislerimizin bakım ve onarım çalışmalarını titizlikle sürdürüyoruz. Şehrimizde gençliğe ve geleceğe yatırım yapmaya, sporun her alanında imkanları artırmaya ve Elazığ’ı sporun merkezi haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”
