Elazığ'da 11 yaşındaki otizmli Veysel'i arama çalışmaları 7. gününde devam ediyor
Elazığ'da 11 yaşındaki otizmli Veysel Bilen'i bulmak için başlatılan arama çalışmaları 7. gününde de sürüyor. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, sahada yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Gümüşkavak Mahallesi’nde oturdukları evden habersizce ayrılıp kaybolan 11 yaşındaki otizmli Veysel Bilen’i arama çalışmaları 7. gününde de devam ediyor. Arama çalışmalarının yürütüldüğü koordinasyon merkezine giden Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Hatipoğlu’na Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Elazığ Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Elazığ İl Jandarma Komutan Yardımcısı Alb. Mehmet Serhan Aksoy eşlik etti.
50 KM’LİK ALAN 5-6 KEZ ARANDI
Arama çalışmalarının yürütüldüğü koordinasyon merkezinde açıklamada bulunan Vali Hatipoğlu
“Veysel Bilen isimli çocuğumuzu arama faaliyetlerimiz devam ediyor. Yaklaşık 50 kilometrenin üzerinde alanı şu ana kadar 5, bazı bölgeleri 6 kez tekrar tekrar aradık. AFAD’a bağlı ekiplerimiz, gönüllülerimiz, emniyetimiz, jandarmamız, belediyemiz ve itfaiyemizle birlikte su birikintileri, dere yatakları ve metruk yapılar dahil her noktayı taradık” dedi.
UMUDUMUZU KORUYORUZ
Kadavra ve iz takip köpeklerinin de arama faaliyetlerine dahil edildiğini kaydeden Hatipoğlu “Ekiplerimiz gece yarılarına kadar çalışmalarını sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde iz takip köpeğimiz, kokunun az olduğu saatlerde devreye giriyor. Maalesef şu ana kadar sevindirici bir haber paylaşamadık. Ancak umudumuzu koruyoruz ve çocuğumuz bulunana kadar çalışmalar kesintisiz sürecek.” diye konuştu.
HER İHBARI DEĞERLENDİRİYORUZ
Arama çalışmalarının yanı sıra gelen ihbarların tamamının değerlendirildiğini belirten Hatipoğlu, “112’ye gelen tüm ihbarlara ekiplerimiz anında müdahale ediyor. Mısır tarlalarının her sırasına kadar tek tek bakılıyor. İnşallah kısa sürede Veysel’e ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.
