Elazığ Ak Parti Teşkilatında Ar-Ge eğitim toplantısı yapıldı
Ak Parti Elazığ il teşkilatı tarafından 'Bu senin hikayen' adlı eğitim çalışması yapıldı.
Ak Parti Teşkilat Akademisi tarafından düzenlenen ve Elazığ il teşkilatı ev sahipliğinde ‘Bu senin hikayen’ adlı eğitim çalışması düzenlendi. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı Av. Ömer Faruk Çelik, Ak Parti Elazığ İl Koordinatörü Cengiz Demirkaya, ilçe belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, il kadın ve gençlik kolları üyeleri ve teşkilatlar mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
PROGRAM 19:00’A KADAR DEVAM ETTİ
Bu senin hikayen adlı kısa filme başlayan eğitim programında konuk olarak katılan Mehmet Sarı, Taha Hüseyin Karagöz, Tarkan Zengin, Emre Cemil Ayvalı ve Senai Demirci katılımcılara motivasyon, siyasal iletişim,yeni medya,kişisel gelişim ve yarınlar için teşkilat konulu eğitimler verdi.
DAHA GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR
Saygı duruşu ve ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda
Sıcak bir günde salonu dolduran teşkilatlar mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım 20 Temmuz sıcak bir yaz günü sizlerle beraberiz. Tarihteki 20 Temmuz'u da hatırlıyorsunuz Kıbrıs çıkarması ve bu uğurda hem Kıbrıs'ta hem de diğer zaman dilimlerinde şehit düşmüş, gazi olmuş her bir kardeşimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz ve anıyoruz. Onların aziz hatıralarını sürekli canlı tutuyoruz. Cumhurbaşkanımız, genel başkanımızın dava ve yol arkadaşları tam 23 yıldır iktidardayız. inanılmaz güzel şeyler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İnşallah sizlerle beraber daha gidecek çok yolumuz var" dedi.
SİZLERLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZ
Yıldırım “Sadece sıradan bir siyasi parti değiliz. Değerler üzerinden mücadele eden ve bunu hayata hakim kılmak isteyen hiçbir şekilde kibir, ukalalık, şımarıklık bizim defterimizde yer almadı. Bizde sadece ve sadece tevazu, samimiyet ve gayret oldu. Bundan sonra da böyle olacak. Bu bahsettiğimiz değerler ışığında yol yürüyabilen siz değerli kardeşlerim sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Çünkü siz karşılığında maddi hiçbir şey olmayan sadece bir dava ve belirli değer ve ilkeler üzerinden siyaset sahnesinde mücadele ediyorsunuz. Kendiniz de övünebilirsiniz.Sizi onuru etmek için kullandığım bir cümle değil. Önümüzde çok uzun bir süreç var. Biz Türkiye yüzyılı diye yeni bir vizyon oluşturarak bununla yola çıktık. Bu vizyonla birlikte büyük Türkiye'yi ve hayal ettiğimiz Türkiye'yi bir kısmını yaşarken inşallah çok daha büyük bir kısmını sizlerle birlikte yaşayacağız. Buraya gelirken sancılarımız, sıkıntılarımız, problemlerimiz, sorunlarımız oldu. Belki bundan sonra da olacaktır. Ama biz birbirimizin değerini bilirsek, biz birbirimizi onure edersek inşallah o sancılı ve sıkıntılı süreçler biz bize daha farklı şeyler sunacaktır. Hiçbir şey zahmetsiz olmuyor. Mücadele etmeden de olmuyor. İşte dediğim gibi 20 Temmuz bir pazar günü sıcak bir temmuz gününde sizlerle burada AR-GE eğitim çalışmaları üzerinden “bu hikayenin kahramanı sensin” Eğitim çalışmamıza başlıyoruz. Biraz sonra çok değerli konuklarımız sizlere kendi alanlarıyla ilgili çok önemli sunumlar yapacaklar. Sonuç itibariyle bugün günümüzü buraya tahsis ettik. Sabrınızı biraz zorlayacağız ama artık akşama kadar salonu terk etmemeniz gerekir. Bazen arkadaşlar biraz sıkılıp dışarıya çıkıyorlar ama sonuçta buraya kadar gelirken teşkilatları ne kadar önemli olduğunu ve onun en önemli başlığının da lidere sadakat ve teşkilat disiplini olduğunu unutmayalım. Onun için biraz sabrınızı zorlayacağız ama siz elinizden geldiği kadar o sabrınızı daha hoşgörü bir atmosferine, iklimine taşıyarak faydalanmak ve bilgi edinmek adına” diye konuştu.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE’Yİ ÖNEMSİYORUZ
Yıldırım “Terörsüz Türkiye'yi önemsiyoruz. Her fırsatta önce teşkilatların bunu özümseyecek, içselleştirecek, kabul edecek ve cumhurbaşkanımızın ısrarla altını çizdiği o ifadelerle yola çıkacak. Herkes kendisine göre bir ifade biçimi oluşturmasın. Kapalı kapılar ardında pazarlık yok, al yok, ver yok. Şehitlerimizin aziz hatırasını unutmadan bu süreci götüreceğiz. Çünkü biz dün millet olmuş bir topluluk değiliz. Büyük Türkiye'yiz ve büyük Türk milletiyiz. Bunları unutmayalım. Ama her fırsatta söylemeye çalıştım. Burada da söyleyeceğim. Bundan sonraki süreç bir ara güllük gülistanlık gibi yürürken hiç beklenmedik anda ülke içinde ve bölgede birtım provokatif eylemler olabilir. Duruşunuzu değiştirmeden belki onlara engel olma şansımız yok ama duruşunuzu ve söyleminizi değiştirmeden bunlara çok dikkat etmek zorundayız. Tarihe tanıklık ediyorsunuz. Terörsüz Türkiye'nin başlangıcı itibariyle de teröre tanıklık ediyorsunuz. Tam 41 yıldır ne acılar yaşandı. Ne şehitler verildi! Burada da var. Kardeşlerimin arasında şehit aileleri var. Onların buraya gelirken de buraya gelmenin ve şu anda bulunduğumuz noktanın harcını bu şehit ve gazilerimizin oluşturduğunu hiç unutmayalım. Ama sadece bir şeye dikkat edelim. Yumruk sıkmaktan vazgeçtik. Dişimizi sıkmaktan vazgeçtik. Çünkü onlar bizim kardeşlerimizdi. Dün de kardeşlerimiz, bugün de yarın da kardeşlerimiz sadece o örgüt bazındaki olayı farklı tutuyoruz. Ama Kürtler bizim kardeşlerimiz. Burada da bir sürü Kürt kardeşlerim var. Zaza kardeşlerim var. Türk kardeşlerim var”’diye kaydetti.
TÜRKİYE’DE CİDDİ BİR NÜFUS GERİLEMESİ VAR, AİLE YILINI ÖNEMSEMELİYİZ
Başkan Yıldırım “Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve önderliğinde 2025 yılı aile yılı ilan edildi. Dün de bakanımız buradaydı. Arkadaşlar bunu kendi içinizde de çok konuşun ve Elley önemli bir süreçten geçiyoruz. Geçmişte çok sık eleştirdiğimiz Avrupa'nın yaşlı kesimi, Avrupalılar vesaire gibi değerlendirdiğimiz şeyler bugün birebir karşıs karşımızda. Şu anda Türkiye'de çok ciddi bir nüfus gerilemesi var. Kütahya bunların önündeki illerden birisi. İnanılmaz bir nüfus gerilemesi var. Bu gelecekte bizi çok sıkıntıya sokacak. Cumhurbaşkanımız 2007 yılında en az üç çocuk diye ifade ederken bugünleri görerek ifade etti. Ama o gün bazen tebessüm ettik. Ya bu ekonomik sıkıntılar, şunlar bun mesele ekonomik sıkıntı değil. Rızkı veren Allah'tır. Ancak sorunlar olabilir, sıkıntılar olabilir. Ama nüfus meselesi de çok önemli. Ayrıca sadece nüfus da değil baba yoksulluğu aileler oluşturmaya başladık. Biz AK Partililer olarak, dava arkadaşları olarak baba yoksul aileler oluşturduk. Az da olsa anne yoksunluğu aileler oluşturduk. O değerler nereden yetişecek? O değerleri nasıl biz yarınki coğrafyaya hazırlayacağız? Önce aile içinde başlayacağız. Zaten bizim olmazsa olmazımız Türk toplumunun bu milletin çekirdek aile yapısıdır. Bunda bozulmalar başladı. Kendi mütedeyin ailelerimizin çocukları deist ve ateist olmaya başladı. Bunu yeniden gündeme alalım ve aile yılını sadece bir kavram olarak değil içini doldurmaya çalışalım”ifadelerini kullandı.