Efsaneler yemekte bir araya geldi

Haber: Turan Yılmaz / Elazığspor'un efsane futbolcuları, Elazığspor Eski Başkanı İrfan Yumakgil'in düzenlediği yemek organizasyonunda bir araya geldiler

Efsaneler yemekte bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Turan Yılmaz / Elazığspor’un efsane futbolcuları, Elazığspor Eski Başkanı İrfan Yumakgil’in düzenlediği yemek organizasyonunda bir araya geldiler. Önceki akşam Fırat Halı Saha’da düzenlenen organizasyona Elazığspor’un efsane futbolcuları ile basın mensupları katıldılar. Yemek organizasyonu sonrası açıklamalarda bulunan Elazığspor Eski Başkanı İrfan Yumakgil,  Türk futbolunun sezon açılışı dolayısıyla bu sezonun Türk futboluna hayırlı olmasını diliyor ve Elazığspor’un başarılı olmasını istiyorum. Burada eski arkadaşlarımızla bir arada olmamızın sebebi Mehmet Ekşi hocamızın Federasyonda eğitimci olması ve Elazığspor’un 50. Yılının kutlanmasıdır. Bu yemeğe eski amatör futbolcular, Elazığspor’un efsane isimleri ve akademik çevre gibi ileri gelen birkaç arkadaşımızı çağırdım. Eski gülerimizi yad ettik. Elazığlı olarak bürokrasiler ve diğer değerli kardeşlerimin bir araya gelip Elazığ nasıl kazanabilir bunu konuştuk” dedi.

“ALTYAPIYA ÖNEM VERMEMİZ LAZIM”

Yumakgil konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Mehmet Ekşi hocamız Elazığspor, Beşiktaş ve Trabzonspor’da oynamış 74 sezonunun efsane futbolcularındandır. Ben bir Elazığspor’lu veya Elazığlı olarak her zaman Elazığspor’un en zirvede olmasını isterim. Yanlış gördüğümüz yerde bu yanlıştır diyebiliyorsak biz dünyadaki örnekleri yakalayabiliriz. Ben Elazığspor’da bazı şeylerin hatalı olduğunu söylersem bunu da ispatlarım. Ama şu anda Elazığspor takım olma yolunda ivme kaydetmiştir. Her sezon başında tökezlemeler olabilir. Altınordu maçını da öyle düşünmeliyiz. Bizim takıma baktığımız zaman yedek oyuncularda eksiklik var. Bizim altyapıya önem vermemiz lazım. Türk gençlerini arayıp bulmamız lazım. Bizim elimizde çamlar var. Mesela Arsenal’de Emre diye Elazığlı bir çocuk var biz bundan faydalanabiliriz. Biz altyapılardan gençler alsak bu borçlarda önümüze çıkmaz. Biz çocukları bir liraya alacağız 30 liraya satacağız. Böyle yaparsak hem Elazığ kazanacak hem de Elazığ’ın altyapısının güçlü olduğu ortaya çıkacak. Böyle yaparsak Elazığ’a bir girdi olacak şimdi Elazığ’dan bir çıktı var. Futbol kulübünün başına bir işçi aldığın zaman futboldan anlayan bir adam gelecek. Ben bunları içim yandığı için söylüyorum biz bu hataların yapılmasını istemiyoruz.”

MEHMET EKŞİ: “ELAZIĞ’I ÇOK GELİŞMİŞ GÖRDÜM”

Elazığspor’un efsane futbolcularından Mehmet Ekşi ise; “Öncelikle İrfan beye teşekkür ediyorum. Çok güzel bir grupla beraber olduk. Biz Elazığ’dan çıkıp Türkiye’ye mal olduk ama burayı unutmak mümkün değil. Bizim dönemimizde il 11 Elazığlı çocuklardı şimdi sistem değişti sordum kaç tane Elazığlı var diye bir tane var dediler. Türkiye’de genel sorun bu. Burada altyapıya yönelmek daha iyi olur. Buranın çok az şehrinde olan futbolcu potansiyeli var. Elazığ’ı çok gelişmiş gördüm maçı da çok beğendim. 3-0 kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik çok üzüldüm. Karşımızda genç bir takım vardı koşu farkıyla yendiler bizi inşdigerah bundan sonraki maçlar daha iyi olacağız” ifadelerini kullandı.