DUR BİR DİNLE

Hayat bütünüyle gerçek yüzünü her akıl ve vicdan sahibi olan insana olduğu gibi gösterirken, insanın buna karşı hiçbir tedbir ve tavır sergilememesi

DUR BİR DİNLE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayat bütünüyle gerçek yüzünü her akıl ve vicdan sahibi olan insana olduğu gibi gösterirken, insanın buna karşı hiçbir tedbir ve tavır sergilememesi ilgisiz ve alakasız olması onun sorumluluktan kaçması izlenimi veriyor. Dolayısıyla insanın bu kaçışı nereye kadar…Kaçması da erken yakalanması anlamına gelir buda böyle bilinsin…

Dur bir dinle hayatın nabzını. Dur bir gör hayatının gidişatını. Dur bir anlamaya çalış bu hayatın halini ve hayatiyetini…

Yokken var oldun varlığından haberdar oldun“Nerden nereye’’ bu gidiş…Yolun sonu görünüyor. Doğdun, büyüdün, olgunlaştın ve düşmek üzeresin. Bütün bunlar ne demek ve ne anlama geliyor ? dersin.Hiç sorma ihtiyacını görmüyormusun kendinde? Ama neticede sorulur. Bu da bilinsin isterim.

Sorumluluğunu bilmemek inanmamak ikrar etmemek ve neticede bunun bilincinde olmamak ve dolayısıyla yaşamamak…Bu kaçış devam ettiği müddetçe insanca yaşamak mümkün olur mu hiç? Her halimiz bizim insan olarak sorumluluk almamızı gerektiriyor. Aksi takdirde biz hayatta hak sahibi olamayız ve hayattan hayat ta bulamayız.

İnsan sorumluluğu kadar hak sahibidir ve haklıdır. Hak hukuku doğurur. Hukuk sosyal dengeyi sağlar. Dolayısıyla her hak sahibi hakkını hak ettiği kadarıyla alır ve bununla mutlu olur ve yine bu hakkıyla yetinir. Bundan dolayı ortaya ahlaki boyut girer. Karşılıklı olarak birbirimize karşı dürüst olmak gibi bir ahlaki ilke girer ki bu daha bir bağlayıcı olur.

Bu yöntem ve yönetimde;

Can, mal ve namus korunma altına alınmıştır. Dokunulmazlığı vardır. Bütün haklar yaşama hakkı içinde vardır ve malumdur.

Birinci derecede kendimize karşı sorumluyuz ve dolayısıyla kişiliğimize ve kimliğimize dürüst davranmalıyız.

Sonra tüm Müslümanlara karşı daha sonra tüm insanlara karşı daha sonra bütün tabiat varlıklarına karşı (canlı cansız)en sonunda da kişinin YARATICI ya karşı sorumluluk bilincinde olması dürüst ve dik duruş sergilemesi gerekir.

Asaletinden, cesaretinden ve cömertliğinden asla dönmemesi ve koruması gerekir.Dinin asıl amacı da bu ya…Allah resulü (SAV)din samimiyettir dediğinde sahabi ; kim için?kime karşı?Efendimiz; Allah’a, Onun Kitabına ,Resulune ,müminlerin amirlerine ve müminlere karşı samimi ve dürüst olmaktır.

İki ana yüzümüz olmalı.

Bir Hakka bakan yüzümüz biride halka bakan yüzümüz. Hakka bakan yüzümüz samimi yani dürüstçe olmalı. Halka bakan yüzümüzde ise şefkat ve merhamet… Ve olmazsa olmazımız olarak bilinen adaletli olma halimiz…

Adaletin olmadığı yerde ne hak vardır nede hakkını aramak…

Kıymetli okuyucum derki; Bizde bunları biliyoruz. Hem de çoktan… Evet bende biliyorum bildiğinizi ama bilmek çare değil, bilip te yapmamak en büyük çaresizlik. İnsan insanlığını dört boyutta sergiler:

1-BİLMEK

2-İNANMAK

3-SÖYLEMEK

4-YAPMAK

Aslolan; bu alanları bir arada tutmak,birlik tutmak…Hayatı bunlarla idame ettirmektir aslolan VESSELAM…