Demirci: Bakanlık Karar Aşamasında
Konya Şeker'in işlettiği ve biriken borçları sebebiyle yaklaşık iki ay önce faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan Soma Termik Santrali'nin hangi şartlarda ve hangi firma eliyle yeniden faaliyete geçirilmesi ile ilgili çalışmalar titizlikle yürütülüyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda, santral varlıklarının ve taşınmazlarının değerine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.
Bakanlık, yaptığı çalışmada sona geldi. Yapılan teknik değerlendirmeler neticesinde santrali en iyi şekilde ve sorunsuz çalıştıracak bir firma üzerinde karar kılınacak.
ZİVER HOLDİNG ÖNE ÇIKIYOR
Bakanlık tarafından yapılan çalışmada birçok firmanın teklifleri değerlendirildi. Ancak bu firmaların yetkinliği, sermaye ve iş hacmi ile bugüne kadar taahhüdü altındaki işlerdeki teslim süreci ve yükümlülüklerin yerine getirmedeki başarıları ve göz önünde bulundurularak Ziver Holding’in masadaki en ciddi firma olduğu ifade ediliyor.
Basın-yayın organlarında bu yönde çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yapan Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, sürecin devam ettiğini ve bu konuda Bakanlığın değerlendirme sonuçlarını henüz açıklamadığını ifade etti.
Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, yaptığı açıklamada herhangi bir devir işleminin gerçekleşmediğini bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirtti.
Sürecin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda ilgili tarafların değerlendirmeleriyle şeffaf şekilde ilerlediğini belirten Demirci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“SORUMLULUK BİLİNCİYLE HAREKET EDİLMEKTEDİR”
“Soma Termik Santrali’ne ilişkin son dönemde kamuoyunda yer alan haberler üzerine tarafımızca bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.
Her süreçte olduğu gibi bu konuda da nasipte varsa yollar açılır, hayırlısı neyse o olur inancıyla hareket ediyoruz.
Bizim için esas olan; ülkemize, milletimize ve bölge insanımıza fayda sağlayacak her adımda sorumluluk bilinciyle hareket etmek ve bunu samimiyetle sürdürmektir.
“BU AŞAMADA BAKANLIK TARAFINDAN VERİLMİŞ BİR KARAR BULUNMAMAKTADIR”
Basında yer alan haberler neticesinde süreç hakkında şu aşamada herhangi bir kesin devir veya anlaşma söz konusu değildir. Süreç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda ilgili tarafların değerlendirmeleriyle şeffaf şekilde ilerlemektedir.
Ziver Holding olarak; ülkemiz ve milletimiz için faydalı olacak her çalışmaya kapımız açıktır. Nihai gelişmeler olduğunda kamuoyuyla resmi şekilde paylaşılacaktır” dedi.
TECRÜBELİ VE GÜVENİLİR FİRMA TERCİH EDİLECEK
Soma Termik santralinin yeniden aktif hale getirilmesi amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakanlığın hareket geçmesin oldukça anlamlı ve önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar, Bakanlığın bu stratejik işletmeyi en güzel şekilde çalıştıracak, kamuya yük değil kamunun yükünü alıp ekonomiye ve enerji sektörüne önemli katkılar sunacak bir firmaya vereceğine inandıklarını dile getirdiler.
Bölgede bir maden ocağı da işleten ve bugüne kadar başta otoyol, TOKİ konutları, Baraj, tünel ve kamu kurumları ihalelerindeki yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getiren Ziver Holding’in Soma termik Santralin, de en verimli bir şekilde işleteceklerine inandıklarını ifade eden enerji sektör paydaşları bu konuda Bakanlığın en doğru kararı vereceğine inandıklarını dile getirdiler.