Cumhurbaşkanı Erdoğan: 300 metre uzunluğundaki uçak gemisinin inşası başladı
Deniz Platformlarının Hizmete Giriş, Bayrak Çekme ve İlk Sac Kesim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiine yönelik müjdeyi duyurdu. Erdoğan, 300 metre uzunluğundaki uçak gemisinin inşa süreçlerinin başlatıldığını duyurdu.
Türkiye, yerli ve milli üretimleri ile adını dünyaya duyurmaya devam ediyor.
Yerli ve milli uçaklar, şimdiden dosta güven düşmana korku salarken; işin alışveriş boyutu da devletin elini güçlendiriyor.
ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN SÜRECEK
Bu atılım, şimdiden Türkiye’yi başka bir seviyeye taşımış durumda…
Güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını yerli ve milli çözümlerle karşılamak, savunma sanayisindeki yurt dışı bağımlılığı en aza indirmek, yeni teknolojilerle muharebe sahasında sürpriz etkisi yaratmak için yürütülen çalışmalar 2026 yılında da hız kesmeyecek.
MÜJDEYİ VERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda Deniz Platformlarının Hizmete Giriş, Bayrak Çekme ve İlk Sac Kesim Töreni'nde konuştu.
Burada savunma sanayiine yönelik detaylı bilgilendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi verdi.
"İNŞA FAALİYETLERİ BAŞLADI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 300 metre uzunluğundaki uçak gemisinin inşa süreçlerinin başlatıldığını duyurdu.
"DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNE İHRAÇ EDİYORUZ"
Erdoğan, açıklamalarında şunları kaydetti:
TCG Anadolu'nun ağabeyi olacak 300 metre uzunluğundaki uçak gemimizin inşa süreçlerini evet, başlattık. İnsansız araçlardan fırkateyne kadar tüm deniz platformlarında hem kendi ihtiyaçlarımızı hem de dost ve müttefiklerimizin taleplerini karşılıyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığımız, ASFAT'ımız, askeri tersanelerimiz, sivil tersanelerimiz uyum içinde, iş birliği ve güç birliği içerisinde çalışıyor; imal ve inşa ediyor, ürettikleri ürünleri dünyanın farklı ülkelerine ihraç ediyor.