Buluşma Noktası Ak Parti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yeni katılımlarla ilgili ilk bilgiler siyasi kulislere yansıdı.
Başkan Erdoğan’ın “Yeni katılımlarla ailemiz büyüyor. Yarın da partimize yeni katılımlar olacak” diyerek işaret ettiği transferlerin 6 belediye başkanını kapsadığı belirtildi.
CHP ve İyi Parti’den istifa eden 5 belediye başkanlarıyla birlikte bir bağımsız belediye başkanının AK Parti’ye katılacağı öne sürüldü.
AK Parti’ye geçmesi kesinleşen belediyeler şöyle:
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu
CHP’li Gaziantep/Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz
CHP’li Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca
İyi Partili Isparta/ Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal
İyi Partili Aksaray/ Yeşiltepe Belediye Başkanı İsmail Akpınar
Bu transferlerle birlikte yerel yönetimlerin adresinin Ak Parti olduğu bir kez daha tescillendi.
Ak Partinin yanlış aday tespitleri ve mevcut Belediye başkanlarının hataları sonucu CHP’ye ve diğer partilere geçen belediyeler, beklenilen hizmetleri halka sunamayınca oluşan memnuniyetsizlikler anketlere de yansımış ve Ak Parti dışındaki tüm parti belediyeleri güven kaybı yaşamıştı.
Ak partiye geçişlerin bu isimlerle sınırlı kalmayacağı ve bu sürecin hızlanarak devam edileceği dile getiriliyor.