BAŞLATACAKLARI KAMPANYA İLE ELAZIĞ VE BİNGÖL'DEKİ ÇOCUKLARA ULAŞACAKLAR
Nisa Yılmaz/ Merkezi Köln'de bulunan Umudum Ol Derneği, Elazığ ve Bingöl'deki ihtiyaç sahibi çocuklar yararına bir kampanya başlattı.
Dernek tarafından şuana kadar Türkiye’nin birçok şehrine yönelik benzer kampanyalar düzenlediklerini belirten Dernek Başkanı Öznur YÜCETAŞ; “Mart ayında Elazığ ve Bingöl’deki ihtiyaç sahibi çocuklar yararına bir kampanya başlatacağız. Ekim ayına kadar sürecek olan kampanyada, elde edilen yardımları bizzat bizler, ilgili ilin Belediye Başkanları ile birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Duyarlı insanlarımızı kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. Şimdiye kadar en büyük kampanyamızı geçen yıl Avrupa Kayserililer Birliği ile birlikte yaparak Kayseri’deki bin 850 çocuğumuza kıyafet yardımı yaptık. Elazığ ve Bingöl kampanyasında ise hedefimizi daha da büyüttük. Amacımız çocuklarımızı mutlu edebilmek” dedi.
Kampanyanın Elazığ ve Bingöl koordinasyonunu Elazığ Turizmini Geliştirme ve Kültürünü Yaşatma Derneği (ELTÜRK-DER) gerçekleştirecek. Dernek başkanı Murat SOLMAZ, “Almanya’da başlatılan bu güzel ve anlamlı kampanyayı başta düzenleyenler olmak üzere emeği geçen, destek veren herkese şükranlarımız sunuyoruz. Bizler de ELTÜRK-DER olarak Elazığ ve Bingöl’deki yetkililerle görüşerek yardımların, durumları aciliyet arz eden çocukların tespiti konusunda ciddi çalışmalar yapacağız ve kampanyaya Elazığ ve Bingöl şehirlerinden de katılım konusunda gerekli görüşmeler gerçekleştireceğiz” diyerek, kampanyanın hayırlara vesile olmasını diledi.