Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'ne Abdulkadir Çay atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdülkadir Çay atandı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'ne Abdulkadir Çay atandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu'nun üç yıl boyunca Genel Müdürlük görevini yürüten Cavit Erkılınç'ın emeklilik dolayısıyla görevinden ayrılmasının ardından kurumun yeni genel müdürü belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdülkadir Çay atandı. 

Hakimiyet Haber olarak Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak atanan Abdulkadir Çay'ı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

ABDULKADİR ÇAY KİMDİR?

Abdulkadir Çay, 2000 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (Gebze Teknik Üniversitesi) Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı'nda Yönetim Organizasyon Alanı'nda aynı yıl yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans eğitimi ile eş zamanlı olarak özel sektörde dış ticaret alanında uzman ve yönetici olarak görev aldı. "Türkiye'de Vakıfların Vergi Hukuku Açısından Karşılaştırmalı Analizi-ABD Karşılaştırması" konulu yüksek lisans tezi ile mezun olduktan sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde doktora çalışmalarına başladı. 2013'te SETA Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen yeniden yapılanma sürecinde Yönetim Kurulu tarafından Genel Müdür olarak görevlendirildi. Beraberinde 2017-2018 döneminde TÜRGEV Genel Müdürü olarak görev yaptı.