Bakan Yumaklı: Tiftik üretiminde yeni dönem başladı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tiftik üretiminde sözleşmeli üretim modeline geçildiğini, desteklerin iki kat artırılarak üretimin güvence altına alındığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tiftik üretimine yönelik yeni destek modelini Ankara’nın Polatlı ilçesinde duyurdu. Bakan Yumaklı, tiftikte sözleşmeli üretim modeline geçildiğini belirterek, üretimin güvence altına alındığını ve desteklerin iki kat artırıldığını açıkladı.
Tekstilden ihracata uzanan tiftik üretiminin stratejik bir ürün olduğuna dikkat çeken Yumaklı, verilen desteklerle üreticinin emeğinin korunacağını ve sektörün daha güçlü bir yapıya kavuşturulacağını vurguladı. Bakan Yumaklı, Bakanlık olarak tiftik üretimini teşvik etmeye ve sürdürülebilirliği sağlamaya kararlı olduklarını ifade etti.
Yeni dönemde hayata geçirilen uygulamaların, hem üretici gelirlerini artırması hem de Türkiye’nin tiftik üretimindeki konumunu güçlendirmesi hedefleniyor.