Baba kız denizde dehşeti yaşadı
Bursa'nın Gemlik ilçesinde serinlemek için denize giren bir baba ve iki kızı, güvenlik dubalarının dışına çıkınca akıntının etkisiyle büyük tehlike atlattı. Çevredekilerin zamanında müdahalesi sayesinde üç kişi kıyıya çıkarılarak olası bir facianın önüne geçildi.
YETKİLİLERDEN KRİTİK UYARI: "DUBALARIN DIŞINA ÇIKMAYIN"
Yaşanan bu tehlikeli olayın ardından yetkililer, özellikle yaz aylarında denize giren vatandaşları ciddi şekilde uyardı. Yapılan açıklamalarda, can güvenliği için dubaların dışına çıkılmaması gerektiği, uyarı levhalarına ve cankurtaranların ikazlarına mutlaka riayet edilmesi gerektiği vurgulandı.
Uzmanlar, akıntının bulunduğu bölgelerde denize giren kişilerin kısa sürede kontrolü kaybedebildiğine dikkat çekerek, "Güvenli alanların dışına çıkmak, hayati risk taşıyor. Vatandaşlarımız dubaların ve yüzme alanlarının sınırları içerisinde kalsın" ifadelerini kullandı.
Yetkililer ayrıca, özellikle çocuklu ailelerin denize girerken daha dikkatli olmaları, dalgalı havalarda ve akıntının güçlü olduğu zamanlarda denize girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.
BÖLGEDE TEDBİRLER ARTIRILDI
Gemlik Kumsaz sahilinde yaşanan bu olayın ardından, bölgedeki cankurtaran ekiplerinin sayısının artırıldığı ve güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığı öğrenildi. Özellikle dubaların dışına çıkan vatandaşların uyarılması ve gerekirse müdahale edilmesi için ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bildirildi.
Yetkililer, yüzmek için belirlenen alanların dışına çıkılmaması gerektiğini bir kez dile getirirken, vatandaşların can güvenliği konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Bu tür vakaların sıcak yaz günlerinde sıklıkla yaşandığı hatırlatılarak, herkesin kendi can güvenliğini tehlikeye atmaması istendi.