Vicdan Haksızlık Yapmaz, Hakkı Teslim Eder

Başta politika olmak üzere bölge ve Türkiye gündemine dair şahsi görüşlerini paylaştığı YouTube kanalı yanında televizyonlarda tartışma programlarının konuğu olan ve Ak Parti'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, sosyal medya hesabından bir açıklama yapma gereği duymuş.

TAKİP ET


Şuan mahkeme aşamasında olan Beşiktaş Belediyesinin temizlik ihalesini alan firmanın Elazığ Belediyesi'nin ihalesini de almasından hareketle bazı medya organlarında dile getirilen beyanlarla hareket eden Taha Hüseyin Karagöz; 'Elazığ Belediyesi'nin ihale dökümünü inceledim. Gördüğüm kadarıyla kiralama ihalesinde verilen para, aynı kamyonların son modelinin daha fazla adette satın alınmasına yetiyor. Takipsizlik verilir mi bilemem ama vicdanen incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. 'demiş.

Gazetecilik mesleğinde objektifliği ve hakkaniyeti öne çıkarma adına sarf edilen bu cümleler kendisini 'TARAFSIZ' yapar ve karşı mahalleye sevimli gösterir bu yolda kendisine artı değer katar mı bilmeyiz ama açıklamasının reel, hukuki ve vicdani olmamakla birlikte ihalenin konusu olan iş ve miktarına vakıf olunmadığını ortaya koyuyor.

Öncelikle ihalenin dökümü ve ekleri tam olarak incelendiğinde, meselenin sırf araçlar olmadığı, üç yıl boyunca bu araçların harcayacağı yakıt, tamir ve bakım onarım, bunları gerçekleştirecek personellere ödenecek ücretleri de kapsadığı açıkça görülecektir.

Hakimiyet olarak geçtiğimiz gün yayınladığımız her partiden çok sayıda Belediye tarafından yapılan benzer temizlik ihalesinde en avantajlı ve kurum adına en az maliyeti temizlik ihalesinin Elazığ Belediyesi tarafından yapılan ihale olduğu çok net olarak öne çıkmasına karşın, sırf bazı muhalif mecralarda başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer CHP'li belediyelerin yolsuzluklarını örtmek ya da perdelemek adına dillendirilen ve gerçeklik payı olmayan rakamlar üzerinden Elazığ Belediyesi'nin oldukça makul fiyatlarla giden ihalesini de şaibeliymiş gibi göstermek vicdani bir değerlendirmeden öte haksızlık ve vicdansızlık olur.

Aşağıdaki tablodan da gözükeceği gibi aralarında her bir partiden 22 belediyenin yaptığı temizlik ihalesinde en az bedelle gerçekleştirilen ihale Elazığ Belediyesi'ne aittir.

Bizler, Taha Hüseyin Karagöz meslektaşımıza bu tabloyu bir kez daha bazı kanallarda yanlış dile getirildiği gibi değil, hem süre hem araç sayısı hem yakıtlı olup olmaması hem de ihale rakamlarına vicdanen bir kez daha ama dikkatlice bakmasını öneriyoruz.

Olaya hukuki de vicdani de kamu kaynaklarının verimli kullanılması yönüyle de dikkatlice bir kez daha bakıldığında, vicdanın, gerçeği haykıracağı gözükecektir.
Kaldı ki bu ihale ile ilgili yargı mercileri de kararlarını verirken maddi ve somut delillerle birlikte değerlendirecek ve herhangi bir usulsüzlük yoksa da takipsizlik kararını elbette ki hem hukuki hem de vicdani olarak verecektir.

Yorumlar 12
Vahap Hosdil 13 Mayıs 2025 13:12

Hakimiyet gazetesi, sizde vijdan kalmamış, her durumda akpyi ve cenahını savunacaz diye çırpınıyorsuz ama vallah rezil olisiz, az bişe vicdanız varsa doğruya doğru yanlışa yanlış dersiz.Elazığ depreminde tv lerde toplanan yardım paraları belediyeye verildi, bilmikmi sanki, herkeş bili. Ama bugün belediye akplilerin tarlası olmuş, 1liraya yapılacak işi 11 liraya aliler herkeşin gözü önünde, bu aymazlıktır yav. Bele soygun yapanlar bitene üçtene de değil. Şehrin heryeri delik deşik, arabamızla yol gidemik.Her durumda doğruları söyleyecek avukat hakim savcıdan çıhari halktan insanlarda. Zoruza gitmesin. Kendize çeki düzen verin.

İsmail Gurgoze 11 Mayıs 2025 14:44

Turpun böyüğü Elazığda, bahın izleyin görün. Kiraladığı araçlara ödediği kira bedeli bakım masrafı zaten deve yüküyle para, aracı belediye olarak satın al ve envanteren yaz daha karlısın. Milleti salak zannediler, Hele ziver varya ziver... Allah heppizden sora inşallah.

Alperen 11 Mayıs 2025 14:41

İstanbul da chp belediyelerine yapılan siyasi operasyonlar birbir sonlanacak bak göreceksin yandaş hakimiyet. Herbirinde biçok Elazığlı da çalışıyor, sor zerre kadar bişey bulamazsın. Ayrıca bizim Elazığ belediyesindeki pis kokular o operasyonlardan önce ayyuka çıktı zaten, haber yaparken bari doğru bilgi verin. Trollük yapmayın. Şahin Şerifoğlu da siz de ziver de masum değil. Allah büyüktür.

Latif Çarsancaklı 10 Mayıs 2025 22:49

Ziver diye bi şirket var, sizde sürekli reklamını payisiz ama Allah vere belediyeyi soruşturalar görek hele, nasıl soymuşlar belediyeyi. Aklı başında kim baksa araç kiralama işine hemen fark eder yolsuzluk olduğunu.

AsenaTuba 10 Mayıs 2025 22:44

Allahdan korkuyorsunuz ama kuldan da utanmıyorsunuz. Belediye çalışanlarının hangisine sorsak araç kiralama işinin mantık dışı olduğunu söylüyorlar zaten. Bu da şahin efendinin maharetli işte. Akpli de olsa vicdanlı olanlar doğruları söylemiş, siz ne kadar her akpliyi savunmak derdinde olsanızda. İnşallah soruşturulur rezillikler ortaya çıkar. Yüreğiniz varsa Ziverin yaptığı işleri ve aldığı paraları soruşturursunuz.

Koçdemir 10 Mayıs 2025 22:39

Siz vicdansızlık yapıyorsunuz. Ama her konuda mevzu akp ise vicdansızlık yapıyorsunuz. Doğruları söylemek bu derece zor olmamalı. Belediyenin araç kiralama işi resmen peşkeş çekmenin açık örneğidir. Bunu söylememek ayıptır.

Alparslan 10 Mayıs 2025 22:37

Ankarayı 20 sene yönetip belediyenin kasasını boşaltan, parsel parsel ankarayı satan Gökceki araştırmayan hükümet Elazığ belediyesini hiç sorgulamaz. İnşallah yanılırımda araltırırlar, ozaman görürsünüz akp yandaşılğı ve bağımsız basın ne demekmiş. Ziver inşaat denen şirket Elazığ belediyesinin kasaskmdaki paranın sahibi zannediyor kendini. Bu da akp nin eseri tabii.

Osman İlter 10 Mayıs 2025 22:33

Elazığ belediyesi ülkede oluşturulan sözde yolsuzluk furyasıyla unutulacak bir yer değil. Arabaları kiralamışlar ama bakımıda Elazığ belediyesine aitbilmiyormuyuz, evrakları da gördük, siz daha neyi inkar edisiz bilmim. Allah vere soruşturma yapılaki göresiz yolsuzluğu. Hele o ziver inşaat, belediyenin kanını emi. Bu arkadaşda doğruları söylemiş, niye zoruza gidi, akp demek yolsuzluk demek zaten.

Feza çiçek 10 Mayıs 2025 22:30

Elazığ belediyesi akplilerin arka bahçesi zaten, yenide değil selmanoğlundan beri bu böyle. Derdiniz akpnin belediyelerinde yolsuzluk olmaz algısı yaratmaksa biz Elazığlılar farkındayız ne büyük dümenlerin döndüğünü, hiç boşa çabalamayın. Ziverde dahil ne firmalar ne komik işleri ne büyük paralara yapıyor görüyoruz. Elazığ halkı kör değil, salak da değil, belediyede de vatansever olan biçok çalışan var, herşey ortada.

Yavuz Obuz 10 Mayıs 2025 17:34

Arkadaşın doğruları söylemesi niye zorunuza gidiyor. Kabul edin artık, elazığ belediyesinde kirli işler dönmüş ve kirli işler dönmeye devam ediyor.

İlteriş 10 Mayıs 2025 17:32

Sayın yazar, siz Elazığ belediyesini her ne kadar masum ve temiz göstermeye çalışsanızda ciddi yolsuzluk olduğu çok açık, sadece araç kiralama işi de değil şu ziverin aldığı işler var şehri mahvettiler yetmedi soydular belediyeyi, inşallah soruşturulur. Sizin de burda yaptığınız tarafsız kalmamak, şüpheler gerçek olsa da aklamaya çalışmaktır. Ayrıca, bahsettiğiniz istanbulda gerçekleştiği iddia edilen mevzulardan çok önce Elazığ belediyesi gündeme gelmişti, çok aşikar pislikler var.

Ali veli 09 Mayıs 2025 22:43

539 milyona ihale edilmişse araç başına aylık 18 milyon ödeniyor yaklaşık. Her araçta üç kişi asgari ücret 66 bin lira alıyor. Günlük yakıtı 2 bin liradan aylık 60 bin lira eder. Aylık 60 bin lira da bakım desek, yekün 180- 200 bin arası bir masraf. El insaf ...

Bakmadan Geçme