Tunceli Yalanı

Ülkemizde bir kesim var ki ne yapılsa yaranılamaz. Sizin yaptığınız ne varsa yanlış, onların yaptığı her şey doğrudur.

TAKİP ET

Yıllarca halka gıda dağıtan zihniyeti “makarnacı” eleştiren, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerini kazanınca makarna dağıtan zihniyetin aveneleri son günlerde Tunceli üzerinden bir yalan rüzgârı estirdiler. Tabi bu yalanın mumu yatsıya varmadan anında söndü.

Ne diyordu bu kardeşler… “Tunceli halkı onurlu bir tavır göstermiş ve devletin dağıttığı soğan ve patatesi almamıştır” . Hatta bazı sosyal medya kullanıcıları; “patates ne ki biz devletin verdiği beyaz eşyayı bile almadık” gibi efelenme moduna girmiş.

Tabi gerçeğin farklı olduğu anında ortaya çıkmış.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı yazılı ve görsel basın organları ile sosyal medya hesaplarında, Bakanlıkça dünya genelinde yaşanan salgın sürecinde üreticiye ve vatandaşa destek olmak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisince tedarik edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kente gönderilen ürünlerin, geri gönderildiği iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedilmiş.

"İlimize teslim edilen ürünler, bir hafta gibi kısa bir sürede vatandaşımızı da rencide etmeyecek şekilde ilimiz genelinde belirlenen yaklaşık 6 bin hanenin tamamına bizzat hanelerinde teslim edilmiştir.”

Yahu müptezeller!.. Bölge halkına zaten bir faydanız yok, zaten ideolojik körlüğünüz sizi kahretmiş ve kudurtmuş, bari halkın onuru ile oynamayın. Alınan yardımları “almadılar” diye yazıp onların yüzünü kızartmayın. İhtiyacı olan almıştır, olmayan almamış yardımı. Bu destek, Kılıçdaroğlu'nun da tavsiye edip önerdiği ama sonradan dediğini unuttuğu devletimizin bir desteği. Zaten herkese verilmiyor bu yardımlar. İhtiyacı olan ailelere veriliyor. Siz kuyruğu dik gezenlerdensiniz biliriz. Ama çekin artık halkın yakasından elinizi..

Yorumlar 9
Bilo 27 Nisan 2021 08:42

Sayenizde 1930 döndük.tanzim satış noktaları ne oldu bu arada..

Zirto 27 Nisan 2021 08:25

Faso elazığ haber ne olacak.tunceli okumuş yazmış insanlar.alirlar mi?

Adilol 27 Nisan 2021 02:48

İsimini yazamayacak kadar korkaksın..Seninki haber değil bunu sende biliyorsun...

Gakko 27 Nisan 2021 02:41

Pes walla, gazete haberi mi militan bildirgesi mi terredute düşündünüz. Tebrikler????

Piro 27 Nisan 2021 01:04

Biz o patates soğan alanları iyi biliriz. Dersimlileri Elazizlılarla karıştırma. Sen yalakalık yapmaya devam et, biz böyle iyiyiz.

Yekgul 26 Nisan 2021 22:36

Kullandığı dile bak.. Kendince halk için kavramlar kullanıyor ama.. haberin altına ismini yazmaya, imzasını atmaya aciz... Dolayısıyla verdiği haber tartışılır... Sanki törenlerle patates dağıtırken, millet aş derdindeyken,onlar verilecek ve servis edilecek yardım pozları derdindeyken, yardımları tarikatlara devredip insanların iyilik adı devamlı el pençe durmaları, din kisvesi altından ruhen, zihnen ve madden devamlı sömürülmesine aracı bir çok yardimdan olan bu dağıttıkları patateslerin bir kaç saat, gün içinde tükenmeleri çok iyiymiş gibi öövünüyor Siz övününce , kimse için iyilik meleği olmayacaksiniz. Sadece insanları içine düştükleri durumu, somuruculer adına şakşakladiğinizı yüzünüze çarpmaya devam edilecek.

Tayfun 26 Nisan 2021 21:13

Haber mi bu? Haber 5 n 1 k içeriyor olmalı ve yorum olmamalı. Konunun eğitimini almış ve uzun yıllardır çalışan bir haberci olarak buna haber diyemedim. Siz haberciyseniz haber yapın, siyasiler yorum yapsın, siz de onu haber olarak yorumsuz paylaşın veya köşe yazarsınız yorum yapsın.

Kemal 26 Nisan 2021 18:19

İhtiyaçları yokki alsınlar anladinmi kendi kendinize bilmişlik yapmayın evet dersim halkı kendine yakışanı yapmıştır diyelimki dağıttılar kendi adamlarına dagitmislardir yerler belli zaten

Volkan 26 Nisan 2021 15:59

Ne diyon sen bol keseden atiyon üsten üsten konusuyon . Ne yani ihtiyaç sahibi olana verilmiş falan filan o patates o ihtiyaç sahibinimi kurtardi lan milletin aklıyla oynuyorlar sen bunu savunuyor patates olmasa sanki millet ölecekmişi te son anda patates gönderdiler hayatları kurtuldu gibi savunuyon . Tabi dimdik duracan bu hayata boynun dik duracan . Ama senin gibilerin kuyruğu hep dibinde karnında olur .

Bakmadan Geçme