Sorunu yine o çözdü…
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kendinden önceki dönemlerde tüm eleştiri, uyarı ve karşı çıkmalara rağmen DSİ tarafından devasa bir bütçeyle inşa edilen Hamzabey Barajı'nın bugün neden olduğu sorunlara karşı tek başına verdiği mücadelede yine başarılı oldu. Güncel su kesintileri Başkan Şerifoğulları'nın yoğun gayretiyle ertelense de barajın şehrin içme suyu ihtiyacına cevap veremeyecek özelliği, geleceğe dönük korkularımızı daha da artırıyor.
Hakimiyet Haber'in günlerdir gündemde tuttuğu su sorunu, siyaset ve bürokrasinin sessizliği ile duyarsızlığı gölgesinde şehrin tamamında yaşanmaya başlayan su kesintileriyle tahammül edilemez bir noktaya ulaştı. Kendinden önceki dönemlerde DSİ'nin yanlış mühendislik hesapları ve meteorolojik verilerden uzak öngörüsüzlüğüyle inşa edilen Hamzabey İçme Suyu Barajı'ndaki büyük ve vahim hatayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları giderdi. Başkan Şerifoğulları'nın yoğun gayretiyle aşılan sorun, şehir adına hl büyük riskler barındırsa da bu konuda hem Başkan Şerifoğulları'nın yalnızlığı hem de siyaset ve bürokrasinin sessizliğe bürünmesi dikkat çekiyor.
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: 'SU BİTTİ'
Hamzabey Barajı'ndaki suyun tükenmesinin ardından ilk açıklama Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'ndan gelmişti. Başkan Şerifoğulları barajdaki suyun tamamen bittiğini şu sözlerle duyurmuştu:
'Kıymetli hemşehrilerim; Hamzabey Barajı'ndaki su tamamen bitmiştir. Bizler bu durumu önceden öngörerek gerekli tedbirlerimizi aldık ve 24 gün boyunca ekiplerimizle aralıksız bir çalışma yürüttük. Bugün itibarıyla bu çalışmaların sonucunda şehrimize yeniden su vermeye başlıyoruz. Hemşehrilerimizin hiçbir sıkıntı yaşamaması için tüm önlemler alınmıştır.'
BAŞKAN YİNE YALNIZ KALDI
Elazığ'daki bu büyük sorun karşısında Başkan Şerifoğulları'nın başta DSİ olmak üzere kamu kurumları ve siyasiler tarafından yalnız bırakılması ise büyük bir tepkiye neden oluyor. Geçmiş dönem DSİ mühendisleri ve bürokrasisinin yapmış olduğu hatalı projeler ile bunu yürüten belediye başkanlarının hataları sonucunda, kamu bütçesinden milyonlarca lira çıkmasına rağmen çözülemeyen; aksine daha da büyüyen kronik bir sorun ortaya çıktı. Üç tarafı sularla çevrili olmasına rağmen susuz kalan bir şehir çerçevesinde vatandaşlar, bu sorunun yükünün tamamen Elazığ Belediyesi'ne bırakılmasını sert sözlerle eleştiriyorlar. Daha önce 50 yıllık altyapı ve devasa bir kentsel dönüşüm sorunu karşısında yalnız bırakılan Başkan Şerifoğulları, su konusunda da ne yazık ki yalnız bırakıldı.
FOTOĞRAF VERMEKTEN KAÇINMAK SİZİ SORUNUN MUHATABI OLMAKTAN KURTARAMAZ
Vatandaşların susuz kaldığı bir ortamda, Elazığlı siyasetçiler ve şehrin Valisi başta olmak üzere bu sorunun muhataplarının, Başkan Şerifoğulları'nın günlerdir tek başına verdiği mücadelede gece gündüz demeden sarf ettiği gayret karşısında adeta sessizliğe bürünmesi, Şerifoğulları'nın özellikle son günlerde yaptığı ziyaretlere de yansıdı. Vatandaşlar, daha önce çok basit meselelerde sayfa sayfa paylaşımlar ve açıklamalar yapan siyasetçi ile yöneticilerin böylesine büyük bir sorunda fotoğraf karelerinden kaçınmalarının ve sessiz kalmalarının, onları sorunun muhatabı olmaktan kurtaramayacağını belirtiyor.
SORUN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NIN GAYRETİYLE ÇÖZÜLDÜ
İhbar hattımızın adeta kilitlendiği, yüzlerce mesaj aldığımız su sorunu, Başkan Şerifoğulları'nın gayretiyle şimdilik giderildi. Şerifoğulları, Karşıyaka Su Arıtma Tesisini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Şerifoğulları, su akışının sağlanacağını ise şu sözlerle duyurdu:
'Hamzabey Barajı'ndaki suyun tükenmesiyle birlikte devreye aldığımız alternatif kaynak sayesinde şehrimize yeniden su vermeye başladık. Birkaç saat içerisinde şehrimizde su akışı normale dönecektir.'