Sönmez'e Yakışmadı

14 Mayıs seçimlerinde Elazığ'da 8 bin oy alarak %2.37 oranına bağımsız milletvekili Bilal Çoban'ın dahi altına düşen İYİ Parti 1.Sıra Milletvekili Adayı İrfan Sönmez, seçim sonu değerlendirmelerde bulunarak şunları söylemiş.

TAKİP ET

“Hepimiz yanılmışız; demek ki ekonomi iyi yönetiliyormuş. Herkesin karnı tok sırtı pekmiş, adalet çarkı iyi işliyormuş, kimse faturalarını ödemekte zorluk çekmiyormuş, sokaklarda işsizim diyenler gerçeği söylemiyormuş, vatandaş görmüş biz görememişiz…”

Ülkücü gelenekten gelip birçok parti dolaştıktan sonra CHP'nin büyük ortağı olduğu Millet ittifakına girince İrfan Sönmez'in de algıları değişmiş ve olaylara büyük ortak CHP gibi bakar olmuş.

CHP, yıllardan beri seçimleri neden kaybettiği ile değil, kazanan rakiplerinin yanlışlarını öne çıkartarak ve milletin beklenti ve taleplerini yok sayarak siyaset yaptı. Ve ne acıdır ki bu siyaset hiçbir zaman halkta karşılık görmedi ve CHP yıllarca muhalefete abone oldu, demir attı.

İyi Partili İrfan Sönmez de “halk bize neden güvenmedi, neden bize ülke yönetimini layık görmedi” gibi kendilerine soru sormak yerine ters algı yaparak iktidarı suçlama kolaycılığına ve CHP alışkanlığına kaçmış.

Av. İrfan Sönmez'i takip eder ve mücadeleci kişiliğini takdir ederiz. Ancak seçimlere yönelik bu değerlendirmesini halkın iradesine saygısızlık, tecelli eden sonuca ve bunu sağlayan halka haksızlık olarak görürüz.

Bu yaklaşım bizim bildiğimiz ve tanıdığımız İrfan Sönmez'e yakışmadı. Keşke “ halkımız bize muhalefet görevini verdi. Daha çok çalışarak halkımızın güven ve itimadımız kazanacağız” mealinde bir açıklama yapsaydı. Umarız düzeltir.

Yorumlar 2
Ahmet 18 Mayıs 2023 00:03

Bazı twitler unutulmaz. Millet seçimde devletin bekasını düşünerek gereğini yapmıştır. Söylenenlere bakılırsa doğru da yapmıştır. Milletin feraseti mi kimse sorgulayamaz.

Ahmet 17 Mayıs 2023 20:34

Adam doğru konuşmuş, iki hafta sonra sahipsiz elazığ diye dolanacak insanlar ben iktidar olsam ben de zırnık koklatmam elazığa zaten seçimde oyu veriyorlar her türlü.. bişey olmaz 4.5 yıl da saydırsınlar biraz seçim gelince gene verecekler ne de olsa

Bakmadan Geçme