Sahte diploma olayı için AK Parti ne dedi?

Son günlerde gündemin başköşesine oturan sahte diploma konusu nihayet Ak Parti gündemine de geldi.

TAKİP ET

Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına çıkan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye gündemine oturan 'sahte diploma' soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çelik, 'Sahte diploma, sürücü belgeleri konusunda devlet içinde bu faaliyetleri yürütmeye çalışan suç şebekesi vardır. Bu konu devlet kurumları tarafından 1 yıl önce tespit edilmiş ve Ankara Savcılığı'nca bu soruşturmalar yürütülmüştür. Bu senenin 21 Mayıs'ı itibariyle davaya dönüştürülmüştür, deliller toplanmıştır. Her şey takip edilip dosyaya konulmuştur. Devlet kurumlarının 1 yıl önceden fark ettiği durum söz konusudur. İlgili kurumlar uyarılmıştır. Sonuna kadar gideceğiz' ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik olayın Ak partili isimlere ulaşması konusunda ise şunları söyledi:

'Arkadaşlarımıza yönelik iftiralara prim vermeyeceğiz. Sahtecilik yapan ne varsa söküp atacağız. Kurumlarımız görevini yapmaktadır. Gereği yapılacaktır ve bütün bu yapılanlar jiletle kazınacaktır. Hukuk, emniyet görevini yapmaktadır. Dezenformasyonlar ortaya çıktı ve bunların hepsi yalanladı. Bunu partiler arası tartışmaya çevirmeye çalışıyorlar. Partili arkadaşlarımıza saldırmaya çalışıyorlar. Bunlar sabotaj girişiminden başka bir şey değil. Tutuklular var, adli kontrol altında olanlar ve hakkında işlem yapılanlar var. İlk fark edildiği andan itibaren gereği yapıldı. Konu bir yargı sürecine dönüşmüştür. Bize ulaşan her türlü bilgiyi paylaşacağız. İyi niyetli uyarılara teşekkür ediyoruz ama bunu partizanca tartışmaya çevirmeye çalışacak sabotajlara izin vermeyeceğiz.'

Sahte belgelerle üretilmiş elektronik imzalar kullanılarak bazı kamu sistemlerine erişim sağlandığı ve bu yolla özellikle diploma gibi resmi belgeler üretilmeye çalışıldığının bugünlerde ortaya çıkması da çok ilginç.

Çünkü internet ortamında bu sahte diplomaların nasıl pazarlandığı, nasıl pazarlıklar yapıldığına dair binlerce yazışma ve ses kaydı ortalığa saçıldı.

Siber suçlarla ilgili birimlerden böylesi aleni yapılan olaylar nasıl kaçtı, böylesine aşikar yapılan sahte diploma pazarlamacılığı emniyetin ilgili birimlerinden nasıl kaçtı bilmiyoruz ama görünen o ki bu alanda ciddi bir zafiyet yaşanıyor.
Halka trafik cezası yağdırmakta oldukça mahir olan emniyet güçlerimiz, herkesin rahatlıkla ulaşıp sahte diploma edindiği bu mecralara ve şahıslara karşı duyarsız ve etkisiz kalmasının elbette bir bedeli olur ve ilk kabine değişikliğine yansır.

Haftalık asayiş raporları yayınlayarak etkin bir çalışma yapıldığı algısı oluşturmak isteyen yetkililer, ne siber suçlar ne madde kullanımının yaygınlaşması ne hırsızlık ne de asayiş olaylarında başarılı olabildiler.

Bu olay da gösterdi ki siber suçlarda mücadelede ciddi bir zafiyet ve rehavet var.

Bakmadan Geçme