ÖMER SERDAR'DAN İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ'NE ZİYARET

Personel ile diyalogda bulunan Milletvekili Av

TAKİP ET
Personel ile diyalogda bulunan Milletvekili Av. Ömer Serdar, tüm kurum personeli ile görüştükten sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu'yu da makamında ziyaret etti.



Milletvekilini makamında ağırlayan Genel Sekreter Mehmet Sabuncu;“Sayın Vekilime ve beraberinde kurumumuzu ziyaret eden arkadaşlarımıza kurum adına hoş geldiniz diyorum. Kurumumuzda hizmet veren arkadaşlarımızı sayın vekilimizle beraber ziyaret ettik. Onların hem iyi niyetlerini hem taleplerini hem de dileklerini ayaküstü de olsa aldık. Bu bir tanışma iyi niyet gezisi şeklinde oldu. Özel İdare olarak bizler kırsalda çalışan bir teşkilatız. Paydaşlarımızın büyük bir çoğunluğu Muhtarlar, İl Genel Meclis üyeleri ve dolayısı ile de Milletvekillerimiz. Burada yaptığımız çalışmalarda çalışma düzeni olarak hem çalışmanın ödenekleri ve işleyişi olarak Sayın Milletvekilimiz Ömer Serdar Bey'den ciddi anlamda destekleme ve paylaşımlar yapmaktayız. Bu anlamda da Sayın Milletvekilimiz Ömer Serdar beyin bizim programlarımızın oluşmasında ve işleyişinde ciddi katkıları oldu. Ben kurumumuz adına bu katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz İl Özel İdare olarak ilimizin 552 köyü ve 740 mezrasında hizmet veriyoruz.2017 yılı programımız bu anlamda yüklü bir program. 550 köyün yaklaşık 350 sinde programlı olarak çalışmalarımız var. Buna bizim İl Özel İdare imkanlarımız ile yaptığımız çalışmaları da katacak olursak 400 köyü geçeceğimizi düşünüyoruz. Gerçekten bu ciddi bir rakam, her köyde en azından bir iş açmış oluyoruz. Buda ilimizin kırsal kesiminin sosyal kapasitesinin ve ekonomik kapasitesinin artması anlamında ciddi bir yatırım. Bunun dışında yine yatırım ve proje arayışlarımız var. Onları da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Bu ziyaretinizden dolayı tekrar kurum adına size teşekkür ediyorum. Önümüzdeki referandum sürecinin de memleketimiz için uğurlu kademli olmasını diliyorum” dedi.



İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu'nun konuşması ardından Milletvekili Av. Ömer Serdar şunları ifade etti:“Bugün çalışmalarımıza sabahın erken saatlerinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile başladık. Orada da kurum çalışanlarını ziyaret ettik. Özellikle kurumun yetkililerinde dezavantajlı gruplara ve bizim anayasal görevimiz olarak sosyal devlet anlayışı gereği çıkarmış olduğumuz kanuni düzenlemelerin vatandaşa yansımaları ve sahada ne tür sıkıntıların olup olmadığı yönünde kurum yetkilileri ile bilgi alış verişinde bulunduk. Gerçekten önemli bir çalışma yapılıyor. Elazığ ve ilçelerinde gerek dezavantajlı gruplara, gerek engellilere, gerekse kadın ve çocuğa yönelik yapılan hükümetin çok ciddi hizmetleri var. Zaten hükümet olarak ta biz bu olaya sosyal devlet açısından yaklaştık. Bu çalışmalar ve projeler katlanarak ilimizde de devam edecektir. İkinci Durağımız olan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini de ziyaret etmiş olduk. Kurum çalışanlarını ziyaret ettik. Biliyorsunuz yaklaşık On gündür ilçelerde İl Genel Meclis üyelerimiz ile Belediye Meclis Üyelerimiz ile dolaşıyoruz. Referandum çalışmaları yapıyoruz. Ama gittiğimiz yerlerde Kaymakamlıklar, Belediye teşkilatları ve muhtarlıklarda toplantılar yapıyoruz. Özellikle İl Özel İdare yatırımlarına yönelik çalışmalarda bireylerin taleplerini almış olduk. Muhtarlarımızdan dinlemiş olduk. Zaten İl Özel idare Genel Sekreterliğimiz, İl Genel Meclis üyelerimiz ile 2017 programı üzerine çok titiz bir çalışma yapmışlardı. Biz geçtiğimiz yıllara nazaran 3 katı ödenek aktarılmasını sağladık. İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Mehmet Sabuncu beyin de belirttiği gibi çok daha geniş bir sahada çalışma olacağını düşünüyoruz. İl Özel İdarenin ve bizim çok önemsediğimiz eğitim alanında yapmış olduğu yatırımlar ve planlamalar var. İl Özel İdaremize ait arsa bir şekilde satılabilirse oradaki gelirlerin tamamının eğitime aktarılması ve Elazığ da tekli eğitime geçilmesi yönünde, hükümetimizin programında olan ve bizim bir adım önde olduğumuz projeyi hayata geçireceğiz. Ben başta Genel Sekreterimiz olmak üzere Sekreter Yardımcılarına İl Genel Meclis üyelerine ve tüm bunların başında Elazığ'a bir Elazığlı gibi yaklaşan Sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi çalışmalar yapıldığı, bu çalışmaların yansımasında Ak Parti hükümeti olarak arkasında durduğumuz yeni anayasa değişikliğinin olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Evet biz asli görevimizi yapıyoruz ama bugüne kadar siyaset anlayışı itibari ile vatandaşı hep doğrularla buluşturduk. Yeni dönemde gelecek kuşakların huzuru için onların bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamaması için bu çalışmaları sarf ediyoruz. Bende bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme