'Olmasaydı Sonumuz Böyle'

Geçtiğimiz hafta yerel medyaya düşen çetelere yönelik operasyon haberlerinden birinde Ak Partili belde belediye başkanlarından birinin de tutuklandığı bilgisi yer almıştı.

TAKİP ET

Şehirde kulaktan kulağa dolaşan bu haber, yerel medyada çok yer bulmasa da ulusal medyada oldukça geniş yankı bulmakla kalmadı sosyal medyada öne çıkan konulardan biri oldu.

Olay sadece Belediye başkanıyla kalsaydı iyiydi belki ama konu İBB adayı Murat Kurum ile son Başbakan Binali Yıldırım'a kadar uzadı.

Cumhuriyet Gazetesi olayı bakın nasıl gördü:

“Elazığ'da polisin yaptığı fuhuş operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında Elazığ'ın Mollakendi beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan da var.

Elazığ Mollakendi beldesinin Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan fuhuş operasyonunda tutuklanırken Doğan'ın Ak Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum ve Binali Yıldırım da dahil birçok Ak Partili isimle fotoğrafları ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in konuştuğu belediye yetkilileri Başkan Doğan'ın tutuklandığını doğruladı.

Gazetemize konuşan belediyenin hukuk yetkilisi ise meselenin belediye ile ilgili olmadığını, başkanın şahsi suçlamayla tutuklandığını söyleyerek açıklama yapmadı.

Öte yandan Elazığ Valiliği ise Başkan Mehmet Enis Doğan'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığını, önümüzdeki günlerde valiliğin resmi açıklama yapacağını söyledi.”

Haber böyle.

Bu olayın tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ'a geleceği günün arifesinde ulusal medya ve sosyal medya mecralarında TT olmasının yansıması nasıl olur bilinmez ama olan Ak Parti'nin Mollakendi yeni Belediye başkan adayına olacak gibi.

Aslında söz konusu görevden alınan Mollakendi Belediye Başkanının bu özelliğini şehirde bilmeyen olmadığı gibi siyasilerimiz de çok iyi biliyorlardı.

Daha da önemlisi 2019 yerel seçimlerinde aday gösterilirken bile bu vatandaşın bu özelliğini bilmeyen milletvekili ve siyasi yoktu.

Adam nasıl yapıyor, nasıl beceriyorsa korumalar ve siyasilerin yakın çalışma arkadaşlarını bağlıyor, bir bakıyorsunuz Cumhurbaşkanının, bir bakıyorsunuz bir bakanın ya da çok üst düzey bir yetkilinin koltuğunun altından görüntü veriyor.

Külliyeye ziyaret amaçlı girmek isteyen ancak başarılı olamayan bir milletvekilinin “beni içeri Enis aldırdı” dediğini benim bile duymuşluğum var.

Şimdi yaman soru şu: Bu vatandaşı tüm özellikleri ve maharetleriyle tüm Elazığ tanır ve bilirken, devletin en üstündeki isimler nasıl bilmez ve tanımaz.

Devletin istihbaratı, emniyeti ve diğer haber alma kaynakları bu vatandaşı nasıl en yetkili adamın yanında ve yamacında poz vermesine müsaade ederler. Bu başkana ait hiç mi devletin kayıtlarına giren bir olumsuzluk olmadı?

Bunları da geçtik yahu Mollakendi de başka adam mı yoktu ki bu marazlı vatandaşı getirip aday yaptınız? O da Binali Yıldırım'la olan muhabbetini kullanıp başkan seçildi ve hem kendini hem de partisini yaktı.

Belediyeyi batırmış bu kişinin şimdi de partisinin itibarını batırması için neden bu kadar süre beklediniz? İçişleri Bakanlığının ya da Ak Parti genel merkezinin bu ismi Belediye başkanlığından alınması için illa operasyon yapılması mı gerekiyordu?

Başkana acımıyoruz ama hem Mollakendi'ye hem de Ak Parti'ye acıyoruz.

Bu vatandaş muhtemeldir ki birkaç gün sonra hakim karşısına çıkacak ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalacak. Ancak O'nun partisine çaldığı kara leke yıllarca unutulmayacak.

Ne diyordu Ahmet Kaya o meşhur şarkısında;

“Gözüm yaşarıyor, yüreğim yanıyor

Olmasaydı sonumuz böyle”

Yorumlar 11
Çoban a 06 Mart 2024 17:44

Mollakendililer seçmedimi bu adamı belediye reisi olarak? Neblem, başka bir seçmen grubu gelip oy kullandıysa bunu başkan yaptıysa.. Hikaye mi anlatisiz. Mollakendililer eti düşünsün taşısınlar, rezillik büyük. Şahsen ben bu adama oy vermiş olsaydım şimdi akp nin kapısında hesap sorardım. Yoh Mollakendili değil yok Mollakendiyi bağlamaz, geçin bunları.

Rado 06 Mart 2024 17:41

Çoban, bizzat akp ile ilgisi var, Mollakendi ile ilgisi olmayabilir. Gürgöze akp il başkanı delmidi Allahan gurban... Akp nin has adamı ama, yapacakta bişe yok, bak ihraç edilermiş. Partiye aliken davul zurna çaldılar aday gösterirken kazanan pehlivan gibi elini havaya galdurdular ama adam 5 senedir belediyeyi boşalt kimsenin sesi çıkmadı, Şahin Beyin bile. Unutma Mollakendi kadar Elazığ da rezil oldu tüm ülkeye, bitek akp li ler heç utanimi.. Vay beni vay.

Abdullah Akpınar 06 Mart 2024 17:17

İlk yorumun sahibi "Çoban" adlı kişi Kebanla ne alakası nereden uydurdun onu? Keban nere bu şahıs nere.

Çoban 06 Mart 2024 15:40

Bunun mollakoyle bir alakası yoktur koganklidir anasının köyüdür adlı kebanlıdir mollakendi llerin anlı açıktır gelipte mollakendi maal etminin bir anlamı yoktur bunu bilmeyen yoktur ama görmezden gelinip bunuda mollakendi ye mal eden ramazan gorguzedir böyle bir adamı getirip mollakendi başkan adayı yaptı bunu AKP den bir alakası da yoktur

eski 06 Mart 2024 11:25

Mollaköyde bunun ne olduğunu bilmeyen yok. Elazığ'da meşhur otelin en için kullanıldığını bilmeyen yok. Ama menfaat olunca ancak başkanım başkanım diye peşinden koşarlar. Mollaköy gurur duysun artık tüm Türkiye duydu köylerinin isimlerini

Kovalayanın ismininide yaz 06 Mart 2024 09:03

Ahmet toprak.

Alparslan 06 Mart 2024 01:06

Haberciliğe bak. Bugüne kadar ki son 5 gündür her basın yayın organı yazdı ama siz haber yapmadınız, neden? Akp li belediye olduğu için. Bi de çıkıp ekstra kulak olgunluğu bilgi veriyonuz, inandık mi? Geçin bunları, rezilliğin daniskası yaşandı elazığda, ülkeye rezil olduk bi namussuz yüzünden. Yazıklar olsun sizede. Yazıklar olsun akp e de, yazıklar olsun Şahin başkana da.

Köseli 06 Mart 2024 00:58

Sayın yazar, o zaman Murat Kurum u uyarın, haber edin. Gülünç olmayın Allah aşkına. Hepsi birbirinin aynı. Olan Elazığa oldu, rezil olduk memlekete.

Rado 06 Mart 2024 00:52

Heç yüzleri de kızarmi Gardaş, bilmim ben bu akplileri, yeminlen anlamim. Utanma olmaz mı yaw. Bu adamın elini 5 sene önce tüm belediye başkan adaylarınan bereber havaya galdurdu Tayyip Bey elazığda... Alkışladzı yav.elleriz acıyans gadar alkışladız. Bu ayıp akp ye yeter ama..utanırlarsa.

Abdulselam 06 Mart 2024 00:48

Akp nin ithal ettiği adaydı, nasıl kazandı halen aklımız almaz, bi üçkağıt vardı. Akp nin her işinde zaten hile aramak lazımmış, yeni anladık, olan beldemize oldu. Tüm Elazığ da görsün akp nin gerçek yüzünü, yazıklar olsun.

Hakimiyet 05 Mart 2024 19:58

Orada sanki hemen hergün parlattıgın birinin akrabasıda var. Onun isminide yaz

Bakmadan Geçme