Müzede tarihe yolculuk: Elazığlı öğrencilerden yoğun ilgi
Elazığ'da her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası, bu yıl da coşkuyla karşılandı. Etkinlikler kapsamında, Elazığ'daki kreş, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde Elazığ Kent Müzesi'ni ziyaret etti.
Kent tarihine dair bilgi edinmek ve kültürel mirasa yakından tanıklık etmek isteyen öğrenciler, müzedeki eserleri ilgiyle inceledi. Ziyaretler sayesinde, geçmişe dair önemli bilgiler öğrenen öğrenciler, Elazığ'ın tarihî ve kültürel zenginliğini yerinde görme fırsatı buldu.
Şehit Fevzi Gürsu Ortaokulu öğrencilerinden Meryem Emir, müze ziyaretiyle ilgili duygularını şöyle paylaştı: 'Müzeler Haftası kapsamında okulumuzla birlikte Elazığ Kent Müzesi'ne geldik. Müzedeki eserleri çok beğendim, geçmişimizi daha yakından tanıma imknı bulduk. Bu güzel hizmeti bizlere sunduğu için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.'
Etkinlikler süresince müzeye olan ilginin artması, kent kültürünün genç nesillere aktarılmasında önemli bir adım olarak değerlendirildi.