Milletvekilleri Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, Hünerlerini Sergiledi

AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları Burcu Tüver ve AK Parti Milletvekilleri Erol Keleş ile Ejder Açıkkapı, 'Yöresel Lezzetlerle Farkındalık Buluşması'nda bir araya geldi.

TAKİP ET

Türk Mutfağı Haftası kapsamında, AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde ilçelerde düzenlenen 'Yöresel Lezzetlerle Farkındalık Buluşması' etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen program kapsamında, AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver'in ev sahipliğinde, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı da etkinliklere katılım sağladı.

Etkinliklerde, Elazığ'a özgü Harput köftesi, içli köfte, sırın, gömbe ve Palu tava gibi yöresel lezzetler hazırlanarak tanıtıldı. İlçe teşkilatlarının katkılarıyla gerçekleşen programlarda, geleneksel yemekler hem yapıldı hem de vatandaşlara ikram edildi.

Programda, sadece yöresel yemeklerin tanıtımı yapılmakla kalınmayıp, aynı zamanda kültürel mirasın korunması, sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmenin önemi ile gıda israfına karşı farkındalık oluşturulması da hedeflendi.

AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, Türk mutfağının sadece bir beslenme biçimi değil, aynı zamanda bir kültür taşıyıcısı olduğunu belirterek, 'Bu zenginliği gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 7
Ahmet Gakgo 29 Mayıs 2025 08:10

Mahalle yanarken siz yiyip içip eğleniyorsunuz. Yazıklar olsun sizin gibi vekilllere! Boş beleş işlerle uğraşacağınıza Elazığspor’a birazcık sahip çıksaydınız! Beyhude kimin umurunda ki! Ha bir de misafir bir vekilimiz vardı değil mi sizin gibi gastronomi ile uğraşan! O hiç piyasada bile yok. Siz yemekten başka bir şey bilmez misiniz! Bari çıkıp iki kelime konuşsaydınız, TFF’yi kınıyoruz falan deseydiniz! Ayıptır yahu bu kadar mı halktan uzaklaştınız?

Ulviye 29 Mayıs 2025 02:15

Utanmisizde o yemekleri milletin gözüne sokar gibi şevkle hazırlamaya. Allah aşkına kaçtane Elazığlı onlardan pişirebili evinde. Bayram geli bayram, emeklilerde askeri ücretlen çalışanda belki et görecek. Tok açın halinden anlamazki bunlarda vekil olacaklar işte. Gelde hizmet bekle bunlardan, Elazığa bişeler kanzandırsınlar. Yok yok, Allaha havale etmişim sizleri.

Semanur 29 Mayıs 2025 02:12

Ne kadar garip, akp kadın kolları Elazığ gastronomisini tanıtmak ve katkı sağlamak için organizasyon yapmış ama şehrimizin vatandaşları o yemekleri evlerinde yapamıyor bile. Sebebi de kendilerinin politikaları, halkı sefalete sürüjlediler. Ne kadar halktan kopuk, anlamsız bir faaliyet olmuş, yazık vallahi.

Nimetullah 29 Mayıs 2025 02:08

Yiyin beyler yiyin bu dünya sizede kalmaz. Ptt meydanında binlerce aç gezen emekliye de sorun, hele palu tava yemişlermi, sırına tereyağı töküp yemişlermi. Belekim burnuzdan gele. Açlığa mahkum ettiğiz halkın ahı tutar inşallah.

Ensar 29 Mayıs 2025 02:06

Ne diyordu, hatırlayalım. Manda yoğurdu, kestane balıyla karıştıracan 3-4 adet de Medine hurması doğrayacan... Ejder beyde ne yapsın, palu tava yapacak tabi, yemeklerin en etlisinden. Pirzola kaç para acaba biliyormusunuz akpliler. Artık Elazığımızda her kasap pirzola satmıyor bile, alıcısı yok çünkü. Utanmıyorsunuz, biliyoruz. Allah korkunuz da mı yok.

Feza çiçek 29 Mayıs 2025 02:02

He valla, siz size eğlenin. Biz bir yılı geçti bi Harput köftesi yapıp yemedik. Etin kilosu kaç para ejder bey bilimisiz. Töbe.

Mücahit 29 Mayıs 2025 02:00

Herkes kendine yakışanı yapar. Bunların umrundamı Elazığlıların kaç tanesi bu yöresel yemeklerden onyıllardır ağzına vurmamış, bunların umrundamı kaçtane Elazığlının evine aylardır et girmemiş. Allah soracak inşallah, bekliyorum.

Bakmadan Geçme