İkinci Akın Hezimeti

Seçim sürecinde bu köşelerden yaptığımız siyasi yorumlar birçok aday ve siyasetçinin zoruna gitmişti. Yayınladığımız anketin çok öncesinde bile bir siyasi partinin dördüncü olacağını yazdığımızda kıyamet kopmuştu.

TAKİP ET

Yorum ve öngörülerimizle değerlendirdiğimiz ve Abdullah Akın ile yakın çevresinin hırçınlıklarına muhatap olduğumuz bir diğer parti de Saadet Partisi idi.

Partinin Belediye başkan adayı ile yaptığımız değerlendirmeler yanında partisinin alacağı oy sayısını ifade etmemize rağmen, 45 bin oyları hazır olduğunu yoğun çalışmalarıyla seçimi almaya ramak kaldığına dair açıklamalar kamuoyunda tebessümle karşılanmıştı.

Sandıklar açıldı ve kendilerine göre seçimin tek favorisi ve en donanımlı adayı Abdullah Akın, ancak 11.764 oy alarak beşinci parti olabildi.

Başkan adayı Abdullah Akın, farklı gerekçelerle seçimi zaten öteden beri kazanan, kendisinin de bir kez dahi uğramadığı Mollakendi ve Sarıcan Belediye başkanlıklarıyla teselli olurken, açıklamasında kullandığı şu cümleler kendisini hala kerameti kendinden menkul bir psikolojide nirvana yaptığını gösteriyor.

Yaptığı teşekkür açıklamasında kurduğu cümle şu:

“Tüm koşullara rağmen bana açık bir şekilde destek veren ve destek vermek isteyip de gönlü benden yana olan, koşulların el vermemesinden dolayı farklı tercihler yapan seçmenimize teşekkürlerimi arz ediyorum.”

Cümlenin anlamı: “ben hepsinden iyiyim, hepsinden donanımlıyım, hepsini cebimden çıkartırım vatandaş da bunu biliyor ve gönlü bende yana ama oylarını başka adaylara verdiler.” Bu ne ego, bu ne üstenci yaklaşımdır. Anlaşılan o ki Abdullah Akın, 2023 ve 2024'te yaşadığı iki hezimetten sonra ve partisinin ülke genelinde aldığı binde 3 oya rağmen çok sevdiği ekranlarda olmaya devam edecek. “Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır” diyeceğiz ama ortada tükenen bir Saadet olunca bunu da demek çok kolay değil.

Yorumlar 4
Defne 10 Mayıs 2024 22:45

1. Haberi yapana bakın parayla kalemşorlük yapan hakimiyet. Abdullah başkanın ilkeli duruşu ve keskin zekası embesiller deli ediyor. Ee ne de olsa Bi kaç gömlek büyük geliyor kendilerine. Alışmışlar aklı fikri olmayan parası bol olan siyasetçileri patlatmaya.. Belediyeden yüklü para aldığın idda ediliyor. Reklam için..

Yavuz Obuz 05 Nisan 2024 18:15

Karışmayın Akın Gakgoma, o kadar da değil. Siz asıl hükümetin küçük ortağı için bişeler karalayıp hele. Elazığ da kaçıncı parti, bi söyleyin. Hem de doçent aday çıkardılar. Belediye meclis üyeliklerinde aday Behcet Abe olmayaydı o kadar oy da alamazlardı.

mustafa 03 Nisan 2024 09:34

adamın dediğinde doğruluk payı var. şöyle ki gerçekten bu dama oy vermeyi düşünüp favori değil oyumu yakmayayım favori olduklarını söyleyen chp, yrp ve mhp ye istemeyerek te olsa oy veren çok insan var. benzer açıklamaları mhp adayının da var ona yönelik böyle bir yazı yazamaz bu sayfa o ayrı konu tabi...

Zakir 03 Nisan 2024 01:30

Aslan abdullah daha 10 ay önce dersini almıştın,niye rahat durmuyorsun bak yine rezil oldun,çünkü kinin dinin olmuş.

Bakmadan Geçme