Hesap Soracakmış…

Dün yapılan yerel seçimlerden iki manzara ve iki konuşma sunalım.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasında sonuçları kabul eden ve oldukça olgun yaklaşan bir konuşma yaptı.

14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden dokuz ay sonra, maalesef yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık. Diyen Erdoğan devamla şunları söyledi.

"Milletin iradesi sandıkta tecelli eder, millet sözünü sandık yoluyla söyler, siyasetçilere mesajını sandık vasıtasıyla iletir.

Bugün AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na oy verenlerle birlikte demokratik haklarını kullanarak sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır. Hükümet olarak, şimdiye kadar olduğu gibi, milletimizi oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz. Partimizin organlarında mahalli idareler seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız.

Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız.”

Erdoğan'ın bu konuşmasını oldukça doğru ve isabetli bulduk. Kazananları tebrik etti. CHP'li Belediyelere de hizmete devam edeceklerini dile getirdi ama asla hiçbir kesim ve tarafı suçlamadı.

Erdoğan'ın bu yaklaşımına karşın Elazığ'da başkan Şahin Şerifoğulları'nın zafer kutlamalarında konuşan Ak Parti milletvekili Ejder Açıkkapı, hesap sormaktan söz etti.

Kendilerinden aday adayı olup aday gösterilmeyince farklı partilerden aday olup kazananlara mesaj gönderen Açıkkapı, bu isimlerden hesap sorulacağına dair cümleler kurdu.
Aslında asıl mesele seçimi kazananlar değil, kendi referanslarıyla ve genel merkeze dayatmalarıyla aday gösterilen Ak Partili adayların kaybetmeseydi.

Bu sonuç beklenildiği ve görüldüğü halde ilçe ve belde Belediye Başkanlık adaylığında belirli isimlerde ısrarcı olan hatta olması yönünde rest çeken Milletvekilleri, referans oldukları isimler seçimleri kaybedince kontrolü kaybettiler.

Palu, Kovancılar, Karakoçan, Sivrice, Baskil, Keban ve Alacakaya'yı kaybetmenin ve bunda payı olmanın hırçınlığı ve hırsıyla konuşan milletvekillerinin hesap sorma yerine önce bir hesap vermeleri gerekmiyor mu?

Siyasetçi halka diklenmez, halkın kararına itiraz etmez hele de hesap asla soramaz. Siyasetçi hatalarıyla yüzleşmeli.

Bu yönüyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşımı, Milletvekili Ejder Açıkkapı'dan çok daha ilkeli, duyarlı ve sorumluluk üstlenen bir lider yaklaşımı.

Herkese örnek olmalı.

Yorumlar 14
Ülkü 03 Nisan 2024 18:29

Bu ülkenin Cumhur reisi halkını tehdit etmedi mi daha 3 hafta önce oy yoksa hizmette yok dedi. Bu adam da onun partilisi, ona tapan bi adam. Bunun neyi tuhaf? Anlayış bu, insani tarafı bu kadar. İnanç tarafını ve adaleti hiç sorgulamıyorum zaten, kalmadı memlekette.

Palulu 03 Nisan 2024 00:54

Ak partinin ve sayin cumhur başkanımız recep tayyip erdoğanın gölgesinde liderlik şehvetine kapılıp halkın derdine derman olmak yerine kendi menfaatleriniz uğruna hizmet ettiğiniz sürece kaybetmeye mahkum olacaksınız sizin yüzünüzden reis halk arasında isten meyen adam oluyor 2019 yerel secimlerin dönemin akp li millet vekili yine aynı hatayı yapıp dayatmayla getirdiği adayı 5 yıl boyunca palunun baş siz başkan siz kalmasına sebep olmuştu ancak bu dönem millet o fırsatı size vermedi hesap sorulması gereken birileri var evet onuda sayın cumhur baskanim sizlerden soracak inşallah

Helenderli seçmen 02 Nisan 2024 20:14

Önce kendisi hesap versin. Oyuma yazık oldu bunlarla olmaz.Filim aynen devam edi daha zenginde olmadılar

Maden li Mahmut 02 Nisan 2024 20:05

Siyasi ayak fetöcülerin temizliği başlamassa yani filim aynen böyle devam ederse bizi yani Milleti kimse tehdit edemez.Ağızdan çikana dikkat edilmeli geçmiş de örnek çok ma efem.Oyuma yazık olmuş eyvah

Pırnoslu dayı 02 Nisan 2024 19:51

Madenliyim Ejderide fırincı rahmetli Bedri abeyi de ...vs.biilirim.Her seyin bir sonu vardır.Herkes vereceği hesabı düşünsün kim olursa olsun.Ismarlama vekiller çabuk zengin olanlar ....bitmez... çoooooppk

arıcaklı 02 Nisan 2024 08:54

bu partide görevalıp zenginleşeni HALK istemiyooor. ERDOĞANIN sırtından ininnnn

Kemal demirel 01 Nisan 2024 23:18

Beyler sizler halkın adamını seçmezseniz kendi yandaşlarınızı seçersiniz 3 kez anket yaptirarak birinci cikani degilde halkin istemedigi secerseniz bu halkin onune koyarsaniz benim dedigim şahsa ov verin derseniz bu halkin akliylan oynarsaniz dogacak sonuclarin hesabini sizler verisiniz siz bu milletten hesap soramasiniz

Yaşar 01 Nisan 2024 22:47

Benim şahsi düşüncem yerel yönetim çalıştı merkezî yönetim halkı çok zor durumda birakti mesela emekli zamları hayat pahalılığı enflasyon ben yaptım oldu olacak demeyle olmaz halk sandığa gömer boyle

Cuma Gakgo 01 Nisan 2024 22:14

Palu, Sivrice, Alacakaya, Keban, Baskili kaybetti diye sinirlenmiş deme Vekil Bey. Zaten seni niye vekil yaptılar ki, şimdi seçim olsun sen de seçilemeyecen akp den, kime gızisin?

Suat Telo 01 Nisan 2024 22:07

Tehdit etme ve korkutma bu siyasi anlayışın içine işlemiş, bunun adı güç zehirlenmesidir. En üsttekinden sıradan parti üyesinin hepsinde aynı yapı hakim, yazık. Şahsen, Elazığ da yetişmiş bir akp li de olmaz diyordum ama bir iki tartışmada cahil cuhelanjn bile tehditkar olduğunu gördüm. Hatta birbirlerini bile fetöcülükle suçlayıp tehdit ettiklerini gördüm.. Yazıklar olsun bu tip insanlara makam ve mevki verenlere diyecem ama onlar da aynısı.

NisaNur 01 Nisan 2024 22:02

Büyükler derki, görgülü kuşlar gördüğünü işler. Tarz ve ağız aynı ağız, liderinden öğrendiğini yapıyor. Yarın çıkıp diğer partilerden olanların hiçbiri bizden hizmet alamayacak, çünkü oyumuz düştü derse de korkmayın. Hiç şaşırmadık, siz niye şaşırıyorsunuz Sayın Yazar?

Ahmet yıldırım 01 Nisan 2024 21:15

Bitmez denen saltanatlarinin son yillarini yasiyorlar.saltanat gibi babadan ogula miras birakiyorlar.sonsuz ve ebedi olanin Allah oldugunu unutup menfaatleri icin ner turlu yolu kendilerine mubah kıldılar ve bunun icin herturlu isleri yapmaktan geri durmadilar.Yaptiklari yanlislarin faturasinini pişkinlikle baskalarina rucu etmekten geri durmuyorlar.Ama BİTECEKSİNİZ...... SÖNECEKSİNIZ......

Elysium2307 01 Nisan 2024 18:58

Adayları gösteren ısrar eden Serafettin ve şahindir. Ama algı yapmaya devam ediyorsunuz, paranızın hakkını veriyorsunuz

Yavuz Obuz 01 Nisan 2024 18:08

Aslında ikisi de aynı, yok farkları birbirinden, anlayış ve idrak meselesi bu, ayrıca da karakter tabii. Düşmanljkları hiç bitmiyor kendilerinden olmayanlara, kendilerini özel bir ırk olarak mı gördüler nedir? Tayyip bey en başta tehdit etmedi mi, bu vekilden bir farkı kaldı mı, vekil de onun yolundan gidiyor işte.

Bakmadan Geçme