Elazığ Doğu'nun dört bir yanından gelen gençleri ağırladı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun çeşitli illerinden gelen 40 genç, Elazığ'da gerçekleştirilen 'Gençlik İnovasyonu: Sosyal Girişimcilik Modeli' projesinde buluştu.

Beş gün süren programda gençler, toplumsal sorunlara yönelik yenilikçi çözüm önerileri geliştirerek politika taslakları hazırladı.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında hayata geçirilen 'Gençlik İnovasyonu: Sosyal Girişimcilik Modeli' projesi, 7-11 Temmuz tarihleri arasında Elazığ'da tamamlandı. İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya, doğu ve güneydoğu bölgelerinden gelen 40 genç katıldı. Ahali Derneği'nin koordinasyonunda yürütülen projede, İpekyolu Çocuk ve Gençlik Vakfı, İlk Sen Ol Gençlik Hareketi Derneği, Engelleri Aşın Derneği, Yediiklim Kültür Sanat Eğitim Bilim ve Yardımlaşma Derneği, Sorgun Gençlik Derneği ve gakGO platformu proje ortağı olarak yer aldı. Katılımcılar, sosyal girişimciliği hem akademik hem de uygulamalı boyutlarıyla ele aldı ve toplumsal sorunlara yenilikçi ve sürdürülebilir çözüm önerileri geliştirdi. Beş gün süren yoğun program sonunda gençler, hazırladıkları politika önerilerini Elazığ'daki yerel yöneticilere sundu.

Programın son gününde Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cemil Yatkın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Gündüz, İŞKUR Elazığ İl Müdürü Abdullah Balcı, Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt, Elazığ Gençlik Hizmetleri Müdürü Serkan Sis, İşletme ve İştirakler Müdürü Selim Nazırlı, Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ temsilcisi ve İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi personeli programa katılarak, ortaya konan politikaları dinledi.

Bingöl'den katılım sağlayan Orhan Bayantemur, 'Burada farklı illerden toplanan gençlerin sivil hayat ve sivil girişimcilik üzerine değerli görüşleri toplandı. Bunlardan bir politika hazırlandı ve 4 gün boyunca bunlara çalıştık. Elazığ ilinin misafirperverliği ile birlikte gerçekten güzel bir şehir gördük. Ahali Derneği ve İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nin oryantasyonuyla sağlıklı bir fikir gelişimi ve kendimi ifade etme alanı buldum' dedi.

Kahramanmaraş'tan geldiğini ifade eden genç girişimcilerden Hatice Nur Kamalak, 'Elazığ'da düzenlenen bu çalıştaya Kahramanmaraş'tan katılıyorum. Çok değerli ve güzel bir çalıştaydı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde bir çok arkadaş edindim. Güzel bir network imkanı sağlandı' diye konuştu.

Verimli bir programı geride bıraktıklarını dile getiren Bahar Sancis ise 'Hayat boyu öğrenme metotları ile hocalarımızın anlatma şekli çok iyiydi. Bir hafta boyunca burada çok güzel bir proje süreci geçirdik. Bize bu imkanları sundukları için şükranlarımızı sunuyoruz' şeklinde konuştu.

Serdar Becerikli da, 'Burada Erasmus+ programına dair çok çeşitli bilgiler edindim. Çok değerli dostluklar edindim. Burada bulunmaktan dolayı oldukça mutluyum' dedi.

Program, projeye katılanlara sertifika verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bakmadan Geçme