Başkan Gülbasan: Elazığ'da fitne fücur çıkaran bir grup var
Muhtarlaş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Elazığ'da her dönem fitne çıkaran bir grup olduğunu, bu isimlerin hem Ankara'da hem Elazığ'da dedikodu çıkararak bakan yardımcıları ve bürokratlarımızın iş yapmasına engel olacak söylentiler yaydığını belirterek sert bir açıklamada bulundu.
Başkan Gülbasan, Elazığ'da fitne çıkan bir grup olduğunu vurgulayarak, 'Elazığ'da her seçimden sonra bir grup fitne fücur, 'Elazığ'da erken seçim olacak' diyerek bazı kişileri Ankara'da ziyaret ediyor. Buradan kalkıp gidiyorlar, onlara 'Şehrin size ihtiyacı var, erken seçim olacak, şu aday olacak, bu aday olacak, belediye başkanı görevden alınacak, muhtarlıklar kapanacak' gibi şeyler söylüyorlar. Elazığ'da ney yazık ki böyle fitne çıkaran bir grup var.' dedi.
Bu fitnenin Elazığ'a zarar verdiğini belirten Gülbasan, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:
'Bunlardan dolayı, işimize gücümüze bakamıyoruz. Ve bu kişilere inanan koskoca adamlar var. Büyük makamlarda oturan insanlar bu fitne fücurlara inanıyor. Onların söylediklerinden de bir fayda gelmiyor.
Şimdiden bir yıl, iki yıl geçmişken hemen 'erken seçim var' diyorlar. Gidiyorlar, Ankara'da kulis yapıyorlar. Bürokratlara, çalışkan müdürlere gidip onların da kafasını karıştırıyorlar. Yazık, günah… Gerçekten şehre zarar veriyorlar.
Şimdi soruyorum: AK Parti ne zaman erken seçim yaptı? 25 yıldır iktidarda, bir tek sefer erken seçim yaptı, o da 3-5 ay geriye alındı. Bundan dolayı biz biraz rahatsızız. Görevimizi yapalım. Milletvekilleri erken seçim bekliyor gibi bir hava oluşturuluyor. Belediyede kalkmışlar erken seçim konuşuyorlar. Muhtarlıklar erken seçim diyerek karıştırılıyor. Bu şehre yazık, günah...
Bugün seçim oluyor, 1 gün sonra bile bu söylentiler başlıyor. Her seçimden sonra aynı hesap. Yazık, günah ya... 25 yıl oldu, hl aynı şeyler. Bunlar bir haddini bilse iyi olur.'
GÜLBASAN BAKAN YARDIMCILARINA SESLENDİ
Açıklamasının devamında Elazığlı bakan yardımcılarına seslenen Gülbasan:
'Ve bunlara inanan bakan yardımcılarımıza da buradan seslenmek istiyorum: Geldiklerinde bu kişileri içeri almayın. Bakan yardımcısı sizsiniz. Bunların sözüne inanırsanız, vallahi burada kimse sizi vekil olarak görmek istemez. Herkes bilsin: Hiçbir Elazığlının bir bakan yardımcısı için 'Elazığ'dan vekil olsun' dediğini duymadım.
Ben Elazığ'ın her tarafını geziyorum. Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanıyım. 90 tane üyem var. 90 muhtarın hiçbiri de bunu istemiyor. Ben bugüne kadar 'Bakan yardımcısı milletvekili olsun' diye bir şey duymadım.
Şu an halkta da böyle bir talep yok. Zamanı geldiğinde, günü geldiğinde kim aday olursa o zaman olur. Ama bu fitne fücurlara prim vermesinler. Herkes kendi işine gücüne baksın.
Bazı müdürlerimiz var, çalışkan, işinde gücünde. Ama şimdiden bu kişiler onların aklına giriyor. Yazık, günah. Herkes işine gücüne baksın. Günü geldiğinde kim nasipliyse o olur. Bunların gazına gelip hareket etmesinler.' sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.