Anahtar Parti İl Başkanı Ercan: 'Enflasyonla mücadelede uygulanan yanlış politikalar ekonomiyi krize sürükledi'
Anahtar Parti İl Başkanı Yüksel Ercan, 'Enflasyonun yükseldiği, faiz oranlarının arttığı ve döviz kurunun sabit tutulmaya çalışıldığı bir ortamda, Türkiye ekonomisi ciddi bir çıkmazla karşı karşıyadır.' dedi.
Anahtar Parti İl Başkanı Yüksel Ercan, Türkiye'deki yüksek enflasyonun nedenlerine ve enflasyonla mücadelede uygulanan politikalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Yüksel Ercan, 2020-2023 yılları arasında uygulanan faiz indirimlerinin ve döviz kuru politikalarının ekonomiyi daha da kırılgan hale getirdiğini belirterek, 'Düşük faiz politikaları dövize olan talebi artırırken, yüksek enflasyonun kalıcı olmasına yol açtı. Enflasyonla mücadelede uygulanan yanlış politikalar ekonomiyi krize sürükledi.' dedi.
Anahtar Parti İl Başkanı Yüksel Ercan, özellikle gıda, kira ve ulaşım fiyatlarındaki artışların halkı zor durumda bıraktığını vurgulayarak, 'Yoksulluk sınırının 81.000 TL, açlık sınırının ise 24.000 TL'ye yükseldiği bir ortamda, enflasyonun bu kadar yüksek olması halkı daha da zor durumda bırakıyor.' şeklinde konuştu.
ENFLASYONLA MÜCADELEDE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Yüksek enflasyona karşı Anahtar Parti'nin çözüm önerilerini de kamuoyuyla paylaşan İl Başkanı Yüksel Ercan, Türkiye'nin mevcut ekonomik krizden çıkabilmesi için şeffaflık, adaletli gelir dağılımı ve sürdürülebilir politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
'Öncelikle para ve maliye politikalarında şeffaflık sağlanmalıdır. Faiz ve kur politikalarının yeniden düzenlenmeli, döviz kuru ve faiz politikaları daha şeffaf olmalıdır. Vergi sistemindeki adaletsizlik düzeltilmeli, yüksek gelir grupları daha adil vergilendirilmelidir. Yerli üretim teşvik edilmeli ve ithalat düşürülmelidir. Tarım reformu acilen yapılmalı, sanayi ve hizmet sektörlerinde üretim çeşitliliği artırılmalıdır.'
Başkan Yüksel Ercan, 'Anahtar Parti olarak, enflasyonla mücadelede halkın yanında duracak, üretimi artıracak ve gelir dağılımını iyileştirecek adımlar atacağız. Daha iyisi mümkün diyenlerle bu yolda yürümeye kararlıyız.'