Ahde vefa Derneği'nde sohbet 'Atatürk ve milli egemenlik'
Ahde Vefa Derneği söyleşi programlarını sürdürüyor. Gerçekleştirilen sohbet toplantısına Prof.Dr.Ahmet Aksın konuşmacı olarak katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Ahde Vefa Dernek Başkanı Burhanettin Özdoğan, Ahde Vefa Derneği'nin geleneksel hale getirdiği sohbet konuşmalarına devam edeceğini belirtti. Bugün ki toplantımızın konusu “Atatürk ve Milli Egemenlik” bizleri bilgilendirecek olan da Sayın Prof. Dr. Ahmet Aksın hocamızdır.
Katılımınız bizleri mutlu ettiği kadar güç de verdiğini bilmenizi istiyoruz. Bunun için size ve değerli hocamıza çok teşekkür ediyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu, özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin tam bağımsız bir ülke olabilmesi için 23 Nisan 1920 yılında TBMM’sini Ankara’da topladığını, bayram ilan ederek de çocuklara armağan ettiğini biliyoruz. Yurt genelinde coşkuyla kutlanacak olan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” mızı ben de kutlayarak sözü değerli hocamıza bırakıyorum”dedi.