ADIM ADIM TERCİH VE YERLEŞTİRME
Seminer sonrası sorularımıza cevap verdi
Seminer sonrası sorularımıza cevap verdi.
TEOG TERCİHLERİ İÇİN DANIŞMANLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
Millî Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde öğrencilere ve velilere danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde “tercih danışmanlığı komisyonları “kuruluyor. Bizlerde Elazığ Bahçeşehir Okulları olarak tercih süreci boyunca velilerimize bu hizmeti sunacağız.
Sınav sürecini geride bıraktık, öğrencilerin kaderini belirleyecek dönem şimdi başlıyor. Her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülüp bilinçli yapılan bir tercih öğrencinin geleceğini kurtarmak demek.
TERCİH YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
* Bir Rehber öğretmen olarak en çok önemsediğim konu gidilecek liseyi velinin mi öğrencinin mi istediği meselesi. Birçok lisede 5 yıl olmak üzere alacağı eğitim öğrencinin haydigererine mi velinin haydigererine mi hizmet ediyor öncelikle onu belirlemek lazım .
Bu süreçte önemli olan öğrencinin gelecek ile ilgili düşünceleri çünkü biliyoruz ki iyi bir lise, iyi bir üniversite iyi bir üniversite de iş garantisinin önünü açıyor.
Gidilen her lisenin geçmişten gelen bir kültürü var ve o kültürle yetişen bir öğrenci ilk girdiği andan itibaren mesleğini bir bakıma belirlemiş oluyor.
Öğrenci bir Çapa Fen Lisesi'ne girdiğinde ya da Cağaloğlu Lisesine girdiğinde en çok yönelinen bölümler ve yerleşmeler doğrultusunda hedef belirliyor ve o yönde çalışıyor yani gidilecek lisenin kültürünün öğrencinin kültürüne uyması gerekiyor.
*İkinci önemli nokta da velinin öğrenciyi tanıması ve öğrencinin kendini tanıması aslında.
Öğrenci idealist ve ders çalışmayı seven bir yapıdaysa ya da daha sosyal her ortamda kendini ifade edebilen ilişkileri kuvvetli bir öğrenciyse il ve okul tercihinde büyük bir önemi var.
Çocuğunuz gerçekten Fen Lisesine ya da Anadolu lisesine mi uygun bunları göz ardı etmemek lazım.
Sistemde sadece Fen Ve Anadolu Liseleri de yok çok kaliteli eğitim veren birçok lise var. Çocuğun ilgi ve yetenekleri doğrultusunda Sağlık, Sosyal Bilimler, Aşçılık yada Sanat Liseleri de değerlendirmeye alınmalı. Çünkü biliyoruz ki mutlu olan insan başarabilir çocuğunuz mutlu olmadığı bir ortamda çalışamayacak ve en güzel dönemlerini heba edecektir.
*Ev ve okul mesafesi şartı her zaman ilk sıralarda yerini alır. Çünkü seçeceğiniz en iyi okul evinize yakın olan okuldur. Yalnız tercih yaparken ilçe mi okul mu tercihi yaptığınıza dikkat etmekte fayda var. Çok daha iyi bir okul uzak diye yazmamak yerine farklı çözüm yolları aramakta fayda olacaktır.
*Derslik Mevcudu önemli olan bir başka nokta yeni çıkan kararla Anadolu Liselerinde derslik sayıları 34'den 40'a çıkarıldı. Birçok velinin dikkatinden kaçan bir noktadır bu. Derslik mevcutları okulları gezdiklerinde velilerin sorması gereken ilk sorular arasında yer almalı.
*Eğitim müfredatı Seçeceğiniz her lise size farklı kariyer planları sunuyor. Öğrenim göreceğiniz üniversiteye ve mesleğe göre lise seçmek; olmazsa olmaz maddeniz olmalı. Seçeceğiniz her lisenin size farklı kariyer planları sunduğu gerçeğini unutmamak gerek. Ağırlıklı olarak mühendis yetiştiren Alman Ekolü Okullar, daha çok siyasal bilimler mezunu veren Fransız Ekolü Okullar bunun en güzel örneklerinden bazıları. Çocuğunuz Tıp ya da Sağlık Bilimi seçecekse doğru lisenin Fen Lisesi olduğu şüphesiz.
Ancak bir kolej seçimi ile karşı karşıyaysanız bu sınıflandırmayı yapmak sizin yapacağınız araştırmaya kalıyor. Seçeceğiniz lisenin eğitim müfredatının öğrencinin üniversite sonrasındaki hedefleriyle ilişkilendirilebilir olması önemli. Bu anlamda, bir lisenin mezunlarının hangi yükseköğretim programlarına yerleştiğini internetten dikkatle incelemeniz gerek.
Tercihleri yalnızca akademik başarı ile sınırlandırmamakta da fayda var. Sosyal Etkinlikleri ne kadar, sınava nasıl hazırlıyorlar, rehberlik birimi okulda nelerde görevli, öğrencimle okulda kim ne kadar ilgilenecek, teknolojiyi kullanan bir okul mu, yurtdışı ile bağlantıları nedir, sertifikasyonun değeri artarken öğrenciler yaptıkları etkinliklerle sertifikalandırılıyorlar mı, uluslararası işbirlikleri, yabancı dil eğitimi, anne baba eğitimleri ne kadar sıklıkta ve ne düzeyde, uygulanan testler ve envanterler var mı gibi sorular okul yöneticilerine sorularak detaylı bilgiler alınabilir.
*Fiziki yapının o kurumda verilen eğitimin kalitesini arttırmaktadır. Öğrencinin derslerde öğretmenle daha fazla akademik temasta bulunabilmesi adına sınıfların kalabalık olmaması, öğrencinin öğrendiğini uygulayıp pekiştirebileceği ve böylece öğrendiğini kalıcılık düzeyine taşıyabileceği laboratuvar mekânlarının olması, dersliklerin konforlu yüksek tavanlı ferah ve ışık alan odalar olması, öğrencilerin sosyal özelliklerini geliştirebileceği sanat ve spor alanlarının olması iyi bir eğitim için önemli unsurlar.
*Üniversite başarısı bir lisenin başarısını gösterir. İyi bir lise tercihinde amaç iyi bir üniversiteye yerleşmektir. Okulun bu süreci destekleme adına yaptığı çalışmalar, öğrenci koçluğu programları, etütler, sınavlar, bunların veliye geri bildirimi, her seviyede öğrenciyi kazanma konusunda okulun rehberlik birimi işbirliğiyle izlediği eğitim politikaları, üniversite hazırlık sürecinde öğrencinin yarıştan kopması, motivasyonunun düşmesi gibi beklenmedik sorunlar noktasındaki çözüm yöntemleri önemlidir.
* Dünyaya ayak uyduran, dünya vatandaşı yetiştiren okullar özellikle yabancı dil eğitiminde çok iyi olmalıdırlar. Yabancı dil olarak yalnızca İngilizce ile sınırlı kalmayan öğrencilerin farklı dilleri tanımalarına olanak sağlayan liselerin seçilmesi gerekir. Sonradan Anadolu lisesine dönüşen liselerde yabancı dil kredisi eski Anadolu liselerine oranla çok daha düşüktür. Uluslararası üniversite iş birliklerine önem veren, sertifikasyon programlarına önem veren, birlikte çalıştıkları işbirlikçilerinin kim olduğuna kadar dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut.
* Öğrencinin kendini tanımasına, zayıf yönlerini güçlendirmesine, güçlü yanlarını kontrol edebilmesine, inisiyatif kullanmasına, sorumluluk almasına, ekip çalışmasına uyum sağlamasına imkan sağlayan, özgüvenini yükseltecek, arkadaş ilişkilerini kuvvetlendirecek faaliyetlin çokluğu en az akademik başarı kadar önemli. Kendini gerçekleştiren bireyler hayat başarısına sahip kişilerdir. Hayat başarısı da yalnızca akademik başarı ile gelmez. Okul tercihlerinde yalnızca velilerin değil öğrencilerin de tercih sürecinde aktif olarak rol almaları gerekir. Geleceklerine yön verirken onların isteklerini göz ardı etmemek ve değerli olduklarını htirmek akademik başarıdan çok daha önemli.
SİSTEMDE NELER DEĞİŞTİ ?
TERCİH SAYISI 25'E ÇIKTI:
Geçen yıl 15 olan tercih sayıları bu yıl 25'e çıkarıldı. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dahil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.
TEK LİSTE OLACAK:
A ve B grubu listeleri kalktı. Öğrencilerin, artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor, 25 tercihinden birini seçecek.
ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKENE ÇEKİLDİ:
Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler havuzdan çıkacak. Yani Tercih ekranı açılmayacak. Öğrencinin tercih yapabilmesi için kayıt yaptığı özel okuldan kaydını alması gerekecek.
Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda tercih yapmaları gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.
TERCİHLER NEREDEN YAPILIR?
http://e-okul.meb.gov.tr/
adresinden öğrenci/veli tarafından yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilir.
Yapılan tercihler mutlaka ortaokul müdürlüğüne onaylatılacaktır.
Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumludur.
Elektronik ortamda onaylanan «Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu»nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; aslı okulda kalacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.
8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri okul kontenjanları doğrultusunda YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacaktır.
11 Ağustos'ta yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ilan edilecek!
Öğrencilerin Yerleştirme Sonuçları
https://e-okul.meb.gov.tr/
adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır.
Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.
Tercih yapmayan ya da hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler sistem tarafından açık öğretim kurumlarına yerleştirilecektir.
Son Hatırlatmalarınız Nelerdir ?
*14 -24 Temmuz tarihlerinde mezun olunan okuldan veya herhangi bir ortaokuldan mutlaka randevu alınması gerekiyor. Tercihlerinizi kendiniz yapsanız dahi onaylatmanız gerekecektir.
*Elazığ Bahçeşehir Okulları olarak sadece kendi öğrencimize değil tüm öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sağlayacağız. İsteyen veliler Okulumuzu arayıp randevu alarak tercihlerini bizlerle beraber yapabilirler .
*Tercih görüşmelerimiz her öğrencimiz için yarım saat olarak planlanır.
*Tercih için anne-babanın dışında aile yakınları ile tercih yapılmayacaktır. Tercih listesinden öğrencinin velisi sorumludur.
*Tercih işlemlerini son güne bırakmayın! Sistemdeki yoğunluktan dolayı problem yaşanabilir.
*Tercih konusunda eski mezunlar ya da yakınlar yerine mutlaka uzman yardım alın. Doğru bir tercih yapmak için öğrencimizle birlikte görüşmelere katılın; tercih işlemlerini birlikte yapalım.
*Görüşme öncesinde tercih listenizin taslağını oluşturmaya çalışın; son halini birlikte değerlendirelim.
*Tercih listenizin taslağını oluştururken çocuğunuzun yer aldığı yüzdelik dilimi dikkate alın.
*İnternetten bireysel olarak tercih yapsanız bile okul onayına ihtiyacınız olacaktır. Onaylanmamış tercih listesi geçersizdir.
Bütün öğrencilerin haydigererine ulaştıkları bir tercih dönemi dilerim.Sizlere de teşekkürler..
TEOG TERCİHLERİ İÇİN DANIŞMANLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
Millî Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde öğrencilere ve velilere danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde “tercih danışmanlığı komisyonları “kuruluyor. Bizlerde Elazığ Bahçeşehir Okulları olarak tercih süreci boyunca velilerimize bu hizmeti sunacağız.
Sınav sürecini geride bıraktık, öğrencilerin kaderini belirleyecek dönem şimdi başlıyor. Her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülüp bilinçli yapılan bir tercih öğrencinin geleceğini kurtarmak demek.
TERCİH YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
* Bir Rehber öğretmen olarak en çok önemsediğim konu gidilecek liseyi velinin mi öğrencinin mi istediği meselesi. Birçok lisede 5 yıl olmak üzere alacağı eğitim öğrencinin haydigererine mi velinin haydigererine mi hizmet ediyor öncelikle onu belirlemek lazım .
Bu süreçte önemli olan öğrencinin gelecek ile ilgili düşünceleri çünkü biliyoruz ki iyi bir lise, iyi bir üniversite iyi bir üniversite de iş garantisinin önünü açıyor.
Gidilen her lisenin geçmişten gelen bir kültürü var ve o kültürle yetişen bir öğrenci ilk girdiği andan itibaren mesleğini bir bakıma belirlemiş oluyor.
Öğrenci bir Çapa Fen Lisesi'ne girdiğinde ya da Cağaloğlu Lisesine girdiğinde en çok yönelinen bölümler ve yerleşmeler doğrultusunda hedef belirliyor ve o yönde çalışıyor yani gidilecek lisenin kültürünün öğrencinin kültürüne uyması gerekiyor.
*İkinci önemli nokta da velinin öğrenciyi tanıması ve öğrencinin kendini tanıması aslında.
Öğrenci idealist ve ders çalışmayı seven bir yapıdaysa ya da daha sosyal her ortamda kendini ifade edebilen ilişkileri kuvvetli bir öğrenciyse il ve okul tercihinde büyük bir önemi var.
Çocuğunuz gerçekten Fen Lisesine ya da Anadolu lisesine mi uygun bunları göz ardı etmemek lazım.
Sistemde sadece Fen Ve Anadolu Liseleri de yok çok kaliteli eğitim veren birçok lise var. Çocuğun ilgi ve yetenekleri doğrultusunda Sağlık, Sosyal Bilimler, Aşçılık yada Sanat Liseleri de değerlendirmeye alınmalı. Çünkü biliyoruz ki mutlu olan insan başarabilir çocuğunuz mutlu olmadığı bir ortamda çalışamayacak ve en güzel dönemlerini heba edecektir.
*Ev ve okul mesafesi şartı her zaman ilk sıralarda yerini alır. Çünkü seçeceğiniz en iyi okul evinize yakın olan okuldur. Yalnız tercih yaparken ilçe mi okul mu tercihi yaptığınıza dikkat etmekte fayda var. Çok daha iyi bir okul uzak diye yazmamak yerine farklı çözüm yolları aramakta fayda olacaktır.
*Derslik Mevcudu önemli olan bir başka nokta yeni çıkan kararla Anadolu Liselerinde derslik sayıları 34'den 40'a çıkarıldı. Birçok velinin dikkatinden kaçan bir noktadır bu. Derslik mevcutları okulları gezdiklerinde velilerin sorması gereken ilk sorular arasında yer almalı.
*Eğitim müfredatı Seçeceğiniz her lise size farklı kariyer planları sunuyor. Öğrenim göreceğiniz üniversiteye ve mesleğe göre lise seçmek; olmazsa olmaz maddeniz olmalı. Seçeceğiniz her lisenin size farklı kariyer planları sunduğu gerçeğini unutmamak gerek. Ağırlıklı olarak mühendis yetiştiren Alman Ekolü Okullar, daha çok siyasal bilimler mezunu veren Fransız Ekolü Okullar bunun en güzel örneklerinden bazıları. Çocuğunuz Tıp ya da Sağlık Bilimi seçecekse doğru lisenin Fen Lisesi olduğu şüphesiz.
Ancak bir kolej seçimi ile karşı karşıyaysanız bu sınıflandırmayı yapmak sizin yapacağınız araştırmaya kalıyor. Seçeceğiniz lisenin eğitim müfredatının öğrencinin üniversite sonrasındaki hedefleriyle ilişkilendirilebilir olması önemli. Bu anlamda, bir lisenin mezunlarının hangi yükseköğretim programlarına yerleştiğini internetten dikkatle incelemeniz gerek.
Tercihleri yalnızca akademik başarı ile sınırlandırmamakta da fayda var. Sosyal Etkinlikleri ne kadar, sınava nasıl hazırlıyorlar, rehberlik birimi okulda nelerde görevli, öğrencimle okulda kim ne kadar ilgilenecek, teknolojiyi kullanan bir okul mu, yurtdışı ile bağlantıları nedir, sertifikasyonun değeri artarken öğrenciler yaptıkları etkinliklerle sertifikalandırılıyorlar mı, uluslararası işbirlikleri, yabancı dil eğitimi, anne baba eğitimleri ne kadar sıklıkta ve ne düzeyde, uygulanan testler ve envanterler var mı gibi sorular okul yöneticilerine sorularak detaylı bilgiler alınabilir.
*Fiziki yapının o kurumda verilen eğitimin kalitesini arttırmaktadır. Öğrencinin derslerde öğretmenle daha fazla akademik temasta bulunabilmesi adına sınıfların kalabalık olmaması, öğrencinin öğrendiğini uygulayıp pekiştirebileceği ve böylece öğrendiğini kalıcılık düzeyine taşıyabileceği laboratuvar mekânlarının olması, dersliklerin konforlu yüksek tavanlı ferah ve ışık alan odalar olması, öğrencilerin sosyal özelliklerini geliştirebileceği sanat ve spor alanlarının olması iyi bir eğitim için önemli unsurlar.
*Üniversite başarısı bir lisenin başarısını gösterir. İyi bir lise tercihinde amaç iyi bir üniversiteye yerleşmektir. Okulun bu süreci destekleme adına yaptığı çalışmalar, öğrenci koçluğu programları, etütler, sınavlar, bunların veliye geri bildirimi, her seviyede öğrenciyi kazanma konusunda okulun rehberlik birimi işbirliğiyle izlediği eğitim politikaları, üniversite hazırlık sürecinde öğrencinin yarıştan kopması, motivasyonunun düşmesi gibi beklenmedik sorunlar noktasındaki çözüm yöntemleri önemlidir.
* Dünyaya ayak uyduran, dünya vatandaşı yetiştiren okullar özellikle yabancı dil eğitiminde çok iyi olmalıdırlar. Yabancı dil olarak yalnızca İngilizce ile sınırlı kalmayan öğrencilerin farklı dilleri tanımalarına olanak sağlayan liselerin seçilmesi gerekir. Sonradan Anadolu lisesine dönüşen liselerde yabancı dil kredisi eski Anadolu liselerine oranla çok daha düşüktür. Uluslararası üniversite iş birliklerine önem veren, sertifikasyon programlarına önem veren, birlikte çalıştıkları işbirlikçilerinin kim olduğuna kadar dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut.
* Öğrencinin kendini tanımasına, zayıf yönlerini güçlendirmesine, güçlü yanlarını kontrol edebilmesine, inisiyatif kullanmasına, sorumluluk almasına, ekip çalışmasına uyum sağlamasına imkan sağlayan, özgüvenini yükseltecek, arkadaş ilişkilerini kuvvetlendirecek faaliyetlin çokluğu en az akademik başarı kadar önemli. Kendini gerçekleştiren bireyler hayat başarısına sahip kişilerdir. Hayat başarısı da yalnızca akademik başarı ile gelmez. Okul tercihlerinde yalnızca velilerin değil öğrencilerin de tercih sürecinde aktif olarak rol almaları gerekir. Geleceklerine yön verirken onların isteklerini göz ardı etmemek ve değerli olduklarını htirmek akademik başarıdan çok daha önemli.
SİSTEMDE NELER DEĞİŞTİ ?
TERCİH SAYISI 25'E ÇIKTI:
Geçen yıl 15 olan tercih sayıları bu yıl 25'e çıkarıldı. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dahil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.
TEK LİSTE OLACAK:
A ve B grubu listeleri kalktı. Öğrencilerin, artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor, 25 tercihinden birini seçecek.
ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKENE ÇEKİLDİ:
Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler havuzdan çıkacak. Yani Tercih ekranı açılmayacak. Öğrencinin tercih yapabilmesi için kayıt yaptığı özel okuldan kaydını alması gerekecek.
Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda tercih yapmaları gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.
TERCİHLER NEREDEN YAPILIR?
http://e-okul.meb.gov.tr/
adresinden öğrenci/veli tarafından yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilir.
Yapılan tercihler mutlaka ortaokul müdürlüğüne onaylatılacaktır.
Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumludur.
Elektronik ortamda onaylanan «Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu»nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; aslı okulda kalacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.
8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri okul kontenjanları doğrultusunda YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacaktır.
11 Ağustos'ta yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ilan edilecek!
Öğrencilerin Yerleştirme Sonuçları
https://e-okul.meb.gov.tr/
adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır.
Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.
Tercih yapmayan ya da hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler sistem tarafından açık öğretim kurumlarına yerleştirilecektir.
Son Hatırlatmalarınız Nelerdir ?
*14 -24 Temmuz tarihlerinde mezun olunan okuldan veya herhangi bir ortaokuldan mutlaka randevu alınması gerekiyor. Tercihlerinizi kendiniz yapsanız dahi onaylatmanız gerekecektir.
*Elazığ Bahçeşehir Okulları olarak sadece kendi öğrencimize değil tüm öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sağlayacağız. İsteyen veliler Okulumuzu arayıp randevu alarak tercihlerini bizlerle beraber yapabilirler .
*Tercih görüşmelerimiz her öğrencimiz için yarım saat olarak planlanır.
*Tercih için anne-babanın dışında aile yakınları ile tercih yapılmayacaktır. Tercih listesinden öğrencinin velisi sorumludur.
*Tercih işlemlerini son güne bırakmayın! Sistemdeki yoğunluktan dolayı problem yaşanabilir.
*Tercih konusunda eski mezunlar ya da yakınlar yerine mutlaka uzman yardım alın. Doğru bir tercih yapmak için öğrencimizle birlikte görüşmelere katılın; tercih işlemlerini birlikte yapalım.
*Görüşme öncesinde tercih listenizin taslağını oluşturmaya çalışın; son halini birlikte değerlendirelim.
*Tercih listenizin taslağını oluştururken çocuğunuzun yer aldığı yüzdelik dilimi dikkate alın.
*İnternetten bireysel olarak tercih yapsanız bile okul onayına ihtiyacınız olacaktır. Onaylanmamış tercih listesi geçersizdir.
Bütün öğrencilerin haydigererine ulaştıkları bir tercih dönemi dilerim.Sizlere de teşekkürler..