AK Parti'ye yeni heyecan gelir mi?

Malum Ak Parti Genel Merkezi aralarında Elazığ'ın da olduğu 8 il başkanını görevden aldı. Bunun daha da artacağına ve başka illerde de değişim olacağın a dair görüşler var.

AK Parti'ye yeni heyecan gelir mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Genel Merkezi,  görevden alınan il başkanlarının beklenen başarıyı göstermediklerini gerekçe gösterdi ve şu açıklamayı yapmaya kendini mecbur hissetti:"Kongre sonrasında şehirlerdeki çalışmalarımızın istediğimiz düzeyin altında kalması değişime dair sürecin ana eksenini oluşturmuştur. Söz konusu görev değişimleri, AK Parti'mizin sadece siyasi parti değil, aynı davada birlikte mücadele eden bir aile olmasının nezaketine ve anlamına uygun şekilde yürütülmektedir. Teşkilatlarımızdaki görev değişimleri, bir gelenek olarak aramızdaki kardeşliği ve çalışmalarımızdaki enerjiyi daha üst bir noktaya taşıyacaktır. Temel amacımız, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nın inşasına devam etmek için gireceğimiz 2028 seçimlerinden en güçlü neticeyi alacağımız kadrolarımızla mücadelemize devam etmektir."

Yapılan açıklamayı makul ve mantıklı bulan kesimler olduğu gibi görevden almaların seçimlere ramak kaldığı görüşünü dile getirenler de yok değil.

Ak parti yeniliği, yenileşmeyi ve yeni yüzleri siyasete kazandırmayı iyi başaran bir kadrodan oluşuyor. Uzun süre belirli makamlarda kalan isimlerin hem heyecanlarının pörsüdüğünü hem de farklı çıkar ilişkilerine girdiklerini ve bunun da davaya zarar veren bir boyuta ulaşma karakteri olduğunu bilen bir geleneğe sahip. 

Partinin algısını ve imajını bozan isimleri, başarılı olsalar bile partide tutmayan bir teamül  geliştirmiş Ak Parti’nin böylesi bir adım atmasını özel ve kişisel olaylardan bağımsız düşünmek gerek.

Umarız seçimin ayak seslerinin artık çok yakından geldiği bu süreçte Ak Parti’ye yeni bir heyecan ve ruh aktarımı olur.