Aile Bakanı değişiyor mu?

Ankara kulislerinde olası kabine değişikliği iddiaları yeniden hareketlenirken, dikkat çeken bir isim öne çıkmaya başladı. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirileceği konuşuluyor.

Aile Bakanı değişiyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumartesi gününü ilimizde geçiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığının görev ve sorumluk alanıyla ilgili dişe dokunur herhangi bir program yapmayıp rutin kamu kurum ve parti ile Elazığ Valiliğinin hizmete sunduğu Beyaz Ev ziyaretlerİ ile yetinip, Raife Nine muhabbetiyle görüntüler verip   ilimizden ayrılırken bu bakanlığa hizmetleri ve samimiyeti ile öne çıkan Yiğitbaşı’nın Bakan olarak isminin geçmesi önemli ve değerli.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, rutinde kalan ve günü kurtaran ve sırf gündemde kalmaya endeksli bir bakanlık değil. Toplumun sosyal huzur ve barışı bu Bakanlığa emanet. 

Şehit ailelerinden dul ve yetimlerimize, sokağa terk edilen bebeklerden ayrılan çiftlerin ortada kalan çocuklarına, şiddet gördüğü ve sığınacak başka bir yeri olmadığı için kendilerine sığınan kadınlardan, bakıma muhtaç yaşlılarımıza, çatırdayan aile yapımızdan gençlerimize hemen her kesimden insanımızın sırdaşı, dostu, sığınağı ve koruyucu şemsiyesi olması gereken bir bakanlığın son yıllarda bu görevlerini ifa etmeye dönük projeler üretemediğine şahit oluyoruz.
Bünyesinde binlerce psikolog, sosyal hizmet uzmanı, Psikolojik danışman, sosyolog, aile danışmanı ve mesleki yeterlik düzeyi  yüksek personel bulundurmasına rağmen, halka inemeyen, halkımızın bu konularda yaşadıkları problemleri çözmek yerine konfor alanı ve keyfi bozulmasın diye klimalı odalarından çıkmayan bakanlık üst düzey yetkilileri ve taşra teşkilatlarıyla Bakanlık tam bir fetret dönemi yaşıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her ne kadar külliyeye yakınlığı sebebiyle “aileden” biri olarak biliniyor ve bu şekilde bir algı yapılıyor ise de görevinde çok da başarılı olmadığı, bunu setretmek amacıyla da sürekli  medyatik etkinlikler düzenlediğini görüyor ve izliyoruz.
Tüm bu detaylar da gösteriyor ki geçmişte bu Bakanlıkta bakan yardımcılığı görevinde bulunmuş şimdiki Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Bakan olduğu takdirde sorunları palyatif önlemler ve medyatik yöntemler yerine kalıcı ve topluma hayat  olacak projelerle çözecektir.

Ak Parti’nin geldiği konum, artık riyasete yakın isimlerle değil o işi en iyi yapacak isimlerle yol almaktır.  Sadece Mahinur Özdemir Göktaş değil birçok bakanın da sırf bu gerekçe ile değişme zamanı gelmiştir.