Ahmet Hakan'dan muhalefete 'iktidar olma' dersi
Gazeteci Ahmet Hakan'ın sözleri siyasi gündemde büyük yankı uyandırdı.
Ankara’daki su sorunu sadece kentin değil Türkiye’nin konuştuğu bir mesele haline geldi. Bu konu gazeteci Ahmet Hakan’ın da eleştirilerine sebep oldu. Ancak Ahmet Hakan konuyla ilgili öyle bir örnek verdi ki bu sözler siyasi gündemde çok büyük yankı uyandırdı. Hakan’ın sözleri muhalefete iktidar olma dersi olarak yorumlandı.
ERDOĞAN ÖRNEĞİ ÜZERİNDEN İKTİDAR OLMA DERSİ
Hakan, Ankara’daki su sorununu şu sözlerle eleştirdi:
“İstanbul’da muazzam bir su sıkıntısı vardı. Aynı bugünkü Ankara gibi. Bidonlar, tankerler falan. Tam bu sırada Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’a belediye başkanı seçildi. Bir kere bile bu mesele DSİ’nin meselesidir, demedi.
Bizim görev alanımız sınırlı, demedi.
Hükümet baraj yapsın, demedi.
Su getirmek kimin görevidir, tartışması açmadı.
Ne yaptı ne etti İstanbul’un su sorununu çözdü.
Sonuç? Çeyrek asırlık iktidar.
İktidara gelmenin ve iktidarda kalmanın sırrı işte tam da buradadır.
Mazeret değil hizmet üreteceksiniz. Görev alanı tartışmasına sığınmayacaksınız. 'Öyle oldu böyle oldu' diye ağlaşmayacaksınız.
Kısacası Tayyip Erdoğan’dan iktidarı almak istiyorsanız laga lugayı kesip Ankara’nın su sıkıntısına çare bulmasını başaracaksınız.”