7. Türkiye Su Ürünleri Seminerleri'nin 10. Durağı Elazığ Oldu
Aqualife of Türkiye tarafından düzenlenen '7. Türkiye 2025 Su Ürünleri Seminerleri'nin Elazığ etabı, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nün (ELSAM) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Aqualife of Türkiye tarafından düzenlenen 7. Türkiye 2025 Su Ürünleri Seminerleri kapsamında, 16 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen sektör buluşmalarının 10. durağı Elazığ oldu.
Seminer, 27 Ekim Pazartesi günü Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (ELSAM) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını yapan Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Elazığ, su ürünleri üretimi ve alabalık yetiştiriciliğinde ülkemizin önde gelen merkezlerinden biridir. Bu seminerin amacı, sektörün dünü, bugünü ve geleceğini tüm paydaşlarla birlikte değerlendirerek bilgi ve deneyim paylaşımını artırmaktır. Elazığ’daki su ürünleri sektörünün gelişiminde en önemli pay, ilgili kamu kurumları ile üreticiler arasındaki güçlü iş birliği ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın sektöre sağladığı değerli desteklerdir. Bu uyum sayesinde Elazığ, su ürünleri alanında ülke ekonomisine önemli katkılar sunmaya devam etmektedir.”
Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen panelde, “Alabalığın Başkenti” Elazığ’da su ürünleri sektörünün mevcut durumu ve geleceği masaya yatırıldı. Panelde; üretim verimliliği, çevresel sürdürülebilirlik, balık sağlığı, sağlıklı gıda tüketimi, markalaşma, ihracat ve uluslararası pazarlama gibi konular ele alınarak sektörün karşılaştığı fırsatlar ve zorluklar değerlendirildi.