17 İlde Sahte ve Kaçak Alkole Büyük Darbe
Jandarma ekiplerinin son iki haftada 17 ilde düzenlediği operasyonlarda 27 bin 886 litre sahte ve kaçak alkollü içki ile 67 bin 994 litre etil alkol ele geçirildi. Operasyonlarda 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından sahte ve kaçak alkollü içki üretimi ile ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, son iki haftada 17 ilde geniş çaplı operasyonlar düzenlendi.
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda; 27 bin 886 litre sahte ve kaçak alkollü içki ile 67 bin 994 litre etil alkol ele geçirildi. Ayrıca 6 yasa dışı alkollü içki imalathanesi deşifre edilirken, 66 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Yapılan operasyonlarla, sahte ve kaçak alkol üretimi yoluyla vatandaşların can ve sağlık güvenliğini tehdit eden faaliyetlerin önüne geçildiği vurgulandı.
Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırklareli, Manisa, Ordu, Rize ve Tekirdağ’da gerçekleştirilen operasyonların, sahte alkolle mücadele kapsamında 81 ilde aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.
Yetkililer, vatandaşlardan şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmelerini isterken, operasyonlarda emeği geçen personel tebrik edildi.