ZAHMET SONRASI RAHATLIK

Şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla Elazığ Belediyesi tarafından şehrin birçok noktasına yapılan alt ve üst geçitler tamamlanmak üzere.

ZAHMET SONRASI RAHATLIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATMAK AMACIYLA BİRÇOK NOKTADA HAYATA GEÇİRİLEN ALT VE KATLI KAVŞAKLARIN KISMİ OLARAK  HİZMETE AÇILMASI BİLE ÖNEMLİ BİR RAHATLIK SAĞLADI

 

Artan araç sayısı ve yoğun kullanım sebebiyle çileye dönen şehir içi trafiğe köklü çözümler sunmak amacıyla ilk kez Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz döneminde başlatılan köprülü kavşaklarda sona gelindi.

BOSNA-HERSEK İLE BAŞLADI

Şehir trafiğini rahatlatmak amacıyla ilk adım Bosna Hersek-Bulvarı altgeçidinin inşasıyla başladı.  Şehir trafiğine alternatif çözüm oluşturma hedefiyle 2016 yılında başlatılan Bosna-Hersek Bulvarı Altgeçit ve Peyzaj Projesi 160 günde tamamlandı. 655 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki bir alanda hayata geçirilen proje çalışmaları kapsamında, Bosna Hersek Bulvarı’nda atıl durumdaki orta refüj daraltılarak, kaldırımlar genişletildi ve Buzluk Kavşağı ile Hulusi Sayın Lisesi arasında çift yönlü bir alt geçit inşa edildi.

Kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltarak, araç seyir hızının artmasına katkı sağlayan proje kapsamındaki peyzaj çalışmalarıyla da cadde yepyeni bir kimlik kazandı.

 

ORDUEVİ KAVŞAĞI ARTIK RAHAT

Şehir trafiğinin en çok sıkıştığı noktalardan biri de 6 ana bulvarın kesiştiği Orduevi Kavşağı’nda yapılan çalışma da trafiği oldukça rahatlattı. Çalışmalar tamamen bitirilmese de alt geçidin geçtiğimiz gün araç trafiğine açılmış olması bile sürücülere önemli bir kolaylık ve zaman tasarrufu sağladı.

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin geleceğine yönelik önemli bir adım olarak hayata geçirilen Orduevi Katlı Kavşak çalışmalarının ilk etabı olan altgeçit, 29 Ekim’de araç trafiğine açıldı.

Elazığ Belediyesi’nin 2017 yılı prestij projeleri arasında yer alan ve Mart ayı sonunda start verilen çalışmalar doğrultusunda; Kazım Karabekir Caddesi ile Necdet Doğan Caddesi’ni birbirine bağlayan 413 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki altgeçit inşası tamamlanarak, asfalt seriminin ardından trafiğe açıldı.

ÜSTGEÇİTTE SONA DOĞRU

Çalışmaların yoğun bir tempoda devam ettiği 390 metre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki köprü ile de Ali Rıza Septioğlu Bulvarı, Adnan Orakçıoğlu Caddesi, Şeyh Şamil Bulvarı ve Hacı Hayri Caddesi arasında bağlantı sağlanacak.

 

ALTI ANA BULVARIN BAĞLANDI

Yapım süresi 10 ay olan üç katlı ve 6 ana bulvar arasında bağlantı sağlayacak Orduevi Katlı Kavşak Projesi’nin tamamlanmasıyla bölgesel trafik ve mahalleler arasındaki bağlantı artırılacak, sağlanacak kesintisiz trafik akışı ile de kent merkezindeki araç seyir hızı yükseltilerek, şehir trafiğinin rahatlamasına önemli katkı sağlanmış olacak.

 

İSTASYON KAVŞAĞI’NIN ÜST YOLLARI TAMAM

Trafik sorununda çözüm bekleyen noktalardan biri de İstasyon Kavşağıydı. Bosna Hersek Bulvarı Altgeçit projesinin devam olarak planlanan batı-doğu istikametindeki İstasyon Kavşağı Altgeçit Projesi inşa çalışmaları büyük bir hızla ilerlerken, altgeçit doğu kısmı yan yolları ve Cahit Dalokay Bulvarı İstasyon Kavşağı asfaltlanarak trafiğe açıldı.

Toplam inşaat alanı 12000 m2 olan proje çalışmaları kapsamında altgeçit altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

Şehir içi trafiği rahatlatmak, bölgesel trafiği düzenlemek, şehir içi araç seyir hızını artırmak ve mahalleler arası bağlantıyı rahatlatacak 15 metre genişliğinde 500 metre uzunluğundaki İstasyon Kavşağı Altgeçidi gidiş-dönüş çift şerit olarak hizmet sunacak.

Şubat 2017’de çalışmalara start verilen altgeçit, 2017’de tamamlanarak, hizmete sunulacak.

 

ZAHMETLER GEÇTİ SIRA KONFORDA

Geçtiğimiz aylarda başlatılan ve tüm yaz sezonu boyunca devam eden alt ve üst geçit çalışmaları sırasında şehir halkı olarak bir sıkıntı yaşadıklarını, özellikle alternatif yolların kullanımından kaynaklanan sıkışıklık ve zaman kaybının sorunlar oluşturduğunu belirten vatandaşlar çalışmaların tamamlanmasıyla büyük bir kolaylık ve konfora kavuştuklarını ifade ettiler.

Şehir genelinde birçok noktada yol, kavşak, kaldırım ve yeni asfaltlama çalışmalarının da  tamamlandığını  belirten vatandaşlar, gelinen noktada şehrin her köşesinin güzel bir görünüme kavuştuğunu ifade ettiler.