Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası nedeni ile konser düzenlenecek

Nisa Yılmaz/Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü periyodik konserleri ve programlarına devam ediyor.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası nedeni ile konser düzenlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koro Müdürü Olcay Bürhan yaptığı açıklamada her yıl 01-07 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası nedeni ile bir konser düzenleyeceklerini belirtti.

Koro Müdürü Olcay Bürhan,’’Büyük Türk mutasavvıfı, hak aşığı ve Türk dilinin usta yorumcusu olan Yunus ayrıca Taptuk Emre'nin dervişi olan ve hayatının bir kısmını Hacı Bektaşi Veli’nin yanında geçiren Yunus Emre, 1321 yılında hayata gözlerini yummuştur.Yunus Emre’nin nerede yaşadığı ile ilgili çeşitli eserlerden yola çıkarak Eskişehir ilinde bulunan Mihalıççık ilçesinin bir köyü olan Sarıköy’de yaşamını sürdürdüğü düşünülmektedir. Yunus Emre, hayatını Anadolu yöresinde sürdürmüş en büyük Türk ozanlarından biridir, günümüzde şiirleri hemen hemen herkes tarafından bilinmekte ve sevilmektedir. Hayatı hakkında çok fazla bilgiye ulaşılmayan Yunus Emre Anadolu Selçuklu Devleti’nin yıkılmaya ve Anadolu Türk Beyliklerinin kurulmaya başladığı dönemden, Osmanlı Beyliğinin kurulmasına kadar geçen sürede yaşamış bir halk şairidir.’’dedi.

Bürhan,’’Yunus Emre mezhep ve din ayrılıklarının da olduğu böyle bir dönemde Allah sevgisini, din ve güzel ahlakla ilgili düşüncelerini yaymaya çalışarak Türk – İslam birliğinin kurulmasında büyük bir rol üstlenmiştir. Uzunca bir süre Hacı Bektaş – i Veli dergahında hizmet eden Yunus Emre insanları asil, garip, zengin, fakir, Hıristiyan, Müslüman ayrımı yapmaksızın, derin bir sevgiyle severdi. Yunus Emre, bulunduğu dönemin en başarılı şairlerinden biridir. Tamamen halka hitap etmiş ve sade bir dil kullanmıştır. Şiirlerinde daha çok konuların öne çıkmasını tercih eden başarılı bir tasavvuf şairi olan Yunus Emre, günümüzde hala en çok okunan şairler arasındadır. Bizler de bu büyük Türk ozanlarından biri olan Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftamızı Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 10.05.2019 Cuma günü Saat: 21:00’de Koro Şefimiz Kenan ÇİMTAY yönetiminde izleyicilerimize sunacağımız Yunus Emre İlahileri isimli konserimizde Solo ve Koro eserlerden oluşan repertuarla izleyicilerin karşısına çıkacağı.’’diye ifade etti.