Yumakgil, kayyum sürecini başlattı

Elazığspor'da, göreve zımnen devam eden Başkan İrfan Yumakgil, gerekli evrakları tamamlayarak Elazığ Adliyesi'ne kayyum başvurusu yaptı

Yumakgil, kayyum sürecini başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Bordo-Beyazlı Temsilcimiz TY Elazığspor’da Kulüp Başkanı İrfan Yumakgil, Elazığspor'da kayyum sürecini başlatmak için Kulüp Avukatı Nurullah Çelik ile birlikte Elazığ Adliyesi'ne gitti. Yumakgil ve Çelik 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gerekli evrakları teslim ederek kayyum sürecini resmi olarak başlattılar. Elazığspor Kulüp Başkanı İrfan Yumakgil, kayyum dilekçesinde mahkemeye 5 genel kurul üyesini süreci üstlenmesi için tavsiyede bulundu. Bu isimler; Doç. Dr. Sabahattin Devecioğlu, İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı ve Elazığspor Kulübü Basın Sözcüsü Ali Şiş, Elazığ Belediyesi Meclis üyesi Osman Dilek ve Mali Müşavir Oğuzhan Kışla.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bu gelişmenin ardından Elazığspor Kulüp Başkanı İrfan Yumakgil'in görev süreci fiilen tamamlanırken, bundan sonraki süreçte ise mahkemenin atama yapması beklenecek. Normal prosedüre göre yaklaşık 10 günlük süre içerisinde mahkemenin kayyum heyetini ataması bekleniyor. Buna göre bu süreçte 1. Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Kemal Yüce'nin doğrudan genel kurul üyelerinden bir veya birkaçını atayacağı gibi Elazığspor genel kurul üyelerinden bireysel olarak da mahkemeye başvuru yoluyla kayyum sürecini yönetme isteği değerlendirebilecek. Bu konu hakkında son kararı hakim Kemal Yüce verecek.