Yumakgil: 'Asıl tehlike -12 cezası!'

Kulüp Lisansı'nı alamadığı için -3 puan cezası alacak olan TY Elazığspor'da, Başkan İrfan Yumakgil Hakimiyet Gazetesi'ne değerlendirmeler yaptı

Yumakgil: 'Asıl tehlike -12 cezası!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’de sıkıntılı günler geçiren ve son olarak Ulusal Kulüp Lisansı’nı alamadığı için -3 puan cezasına çarptırılan Bordo-Beyazlı Temsilcimiz TY Elazığspor’da, Başkan İrfan Yumakgil, gazetemiz Spor Müdürü Hüseyin Kabukçu’ya özel değerlendirmeler yaptı.

Ulusal Kulüp Lisansı alabilmek için yaklaşık 12 Milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Yumakgil, “Bunun 6 Milyon TL’sinin acil olarak bulunması gerekiyordu. Bizim kasamızda olan ise yaklaşık 1.5 Milyon TL civarı bir para. Olmadı, bulamadık ve -3 puan cezası alacağız. Biz kasamızdaki parayı futbolcularımıza dağıtalım diye düşündük” dedi.

“SELÇUK ÖZTÜRK DÖNEMİNDEN KALAN BORÇLAR”

Eksi 3 puan cezasında daha önemli bir sorunun kendilerini beklediğini dile getiren Yumakgil, “Asıl tehlike -12 puan cezası. FIFA nezdinde devam eden ve Selçuk Öztürk döneminden kalan Teknik Direktör Trond Sollied ve Boşnak defans oyuncusu Vranjes’in yapılandırılan borçlarının taksit ödeme zamanı yaklaşıyor. Yaklaşık 2 Milyon TL’yi bulan bir borç ödenmesi zorunluluğu var. Bu dosyaları ödemezsek asıl felaket o zaman olur ve takım -12 puan cezası alarak, dosya en başa döner” ifadelerini kullandı.

“CEBİMDEN ÖDEDİĞİMİ HİBE EDİYORUM”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve müsait olursa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’la kulüp tesislerinde bir araya geleceklerini kaydeden Elazığspor Başkanı İrfan Yumakgil, “Mevcut borç durumunu değerlendireceğiz ve devam edip etmeyeceğimiz görüşmenin ardından netlik kazanacak. Bana devam etme bizim bir adayımız var denirse, bir kuruş alacağımız olmadığını taahhüt ederek ayrılacağız. Kulübe cebimden verdiğim parayı da hibe edeceğim” diye konuştu.