YRP'nin Kurum Krizi

Yerel seçimler öncesi AK Parti ile Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi arasında Murat Kurum krizi çıktı.

YRP'nin Kurum Krizi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’nin bile “en iyi ismi aday gösterdiler” diyerek beklenen büyük İstanbul depremi  için en ideal aday olarak Murat Kurum’u onaylamasına  karşın, YRP Genel Başkan Vekili Doğan Aydal katıldığı canlı yayında, AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'a yönelik sert ifadeler kullandı.

 Aydal, "Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar. Kanal İstanbul beka sorunumuzdur bizim. Bu sebep bile Murat Kurum'un İBB başkanı olmaması için yeterlidir." dedi.

YRP, bunları söylemekle birlikte bir türlü İstanbul ve Ankara adayını açıklamadı. Seçimlere kendi adaylarıyla girme konusunda hala karar veremediler çünkü. Bu açıklamalarıyla pazarlık payını yükseltmenin basit hesabına  gidiyorlar.

YRP,  birçok ilde sonucu kendi oylarının belirleyeceği gibi bir öngörünün peşine takılarak iki tarafa da mesajlar gönderip pazarlık masasına çekmeye çalışıyor.

Aslında İmamoğlu ve Yavaş’tan bu yönde teklifler yok değil. Ancak 6’lı masaya girip partinin tüm itibarını sıfırlayan Saadet Partisi konumuna düşmemek adına bu cenaha mesafeli duruyorlar.

Bunu yaparken de Ak Parti cenahına “Bak adayımızı çıkartırız size de kaybettiririz” tehdit sinyalini veriyorlar.

Bu açıklamalardan da belli ki Ak Parti çok da pazarlıktan yana değil. Ak Parti biraz da “siz bilirsiniz” modunda.

Yeniden Refah Partisi belli ki  kendi adaylarıyla seçime girecek ve Ak Parti’nin seçim kazanmasının da önünde bir teşkil etmeyecek gibi.