YOLCULARIN, SEYAHAT EDEBİLMESİ İÇİN 'HAYAT EVE SIĞAR' KODUNU ALMASI GEREKİYOR 

YOLCULARIN, SEYAHAT EDEBİLMESİ İÇİN 'HAYAT EVE SIĞAR' KODUNU ALMASI GEREKİYOR 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılma özelliği gösteren yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında durdurulan uçak seferleri başlıyor.

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda buluna Nifer Tur Sorumlusu İlker  Ayaz,“4 Haziran tarihinde iç hatlar, 10 Haziran itibariyle de dış hat uçuşları başlıyor. Şuan biletlere talep oldukça fazla. Çünkü Elazığ’da virüs nedeniyle çıkamayan birçok insan var. Bu nedenle talep oldukça yoğun.”dedi.

Ayaz,“Bakanlığın bir uygulaması var. Hayat Eve Sığar diye bir uygulamadır. Bu uygulama Google Player ve İOS sistemin indiriliyor. Ve uçağa binecek vatandaşların bir kod alması gerekiyor. Bu kod sayesinde her hangi bir seyahat izin belgesine gerek kalmadan uçuşlarını yapabiliyorlar. Herkesin bu kodu edinmesi gerekiyor. Seferlerde kullanmaları için.” dedi.

BİLET FİYATLARI ÇOK YÜKSEK DEĞİL

İlker Ayaz, “Elazığ adına konuşuyorum. Elazığ’dan İstanbul ve Ankara seferleri başlıyor. Elazığ’dan direkt uçuşlar şuan 3 tane şehre var. İstanbul, Ankara ve İzmir. Bu seferler 4 Haziran’da başlıyor. Yurt dışı ise 10 Haziran’da başlıyor. Hem direkt  uçuşlar hem de aktarmalı uçuşlar. Bilet fiyatları çok yüksek değil. Yurt içinde 250 lira civarında biletler bulunabiliyor. Bizim korktuğumuz rakamlar vardı ama şuan biletler çok yüksek değil. Bütün firmaların bilet fiyatları normal. Hatta promosyon biletler bile var.” diye ifade etti.

HAYAT EVE SIĞAR KODU ALMADAN SEYAHAT EDİLEMEZ

Ayaz,“ Yurt dışı uçak biletleri ise direkt uçuşlar da 800-850 lira civarın da bulunabiliyor. Bazen de 1000 veya 1150 lira civarında yurt dışı uçak biletleri de bulunuyor. Yolcuların dikkat edeceği en önemli konu, kodlarını kendileri alması gerekiyor. Bu Hayat Eve Sığar kodu almadan uçamazlar. Yani bu kod hem karadan hem de havadan bütün seyahatlerde kullanılacak. Yani bu kodun alınması lazım. Artık seyahat izin belgesi yada sağlık raporu gibi evraklar ile uğraşmıyorlar. Sadece bu kod yeterli oluyor. Ayrıca yolcuların  uçağa 2-3 saat önceden gitmeleri gerekiyor. Yolcular tek tek uçağa alınacağı için biraz geç sürebilir.” dedi.