'YOK' DENİYORSA KESİN VARDIR

Son günlerde sıklıkla konuşulan erken seçim tartışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu ve erken seçim yok dedi.

'YOK' DENİYORSA KESİN VARDIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partisinin toplantısında kurmaylarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 2023 yılında yapılacağını dile getirdi.

Erdoğan, şunları söyledi: "Erken seçim filan yok. Niye seçim yapalım? Seçimler 2023 yılında yapılacak, bekleyecekler. Herkes ona göre önüne baksın. Erken seçimi konuşan bir tek muhalefet. Arka arkaya açıkladığımız paketler onları rahatsız etti. Şimdi yeni dönemde, seçim ve siyasi partiler yasalarının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre değiştirilmesi gerekiyor. Bunun için bir komisyon kurduk. Onlar çalışmaları yapıp önümüze getirecek.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sırf muhalefet istiyor diye erken seçime gidemeyiz açıklamasına rağmen, bir Türkiye’nin yıllara sari bir gerçeği ve teamülü var. Türkiye’de bir şey gündeme bir kez gelmişse bu gerçeklikten kaçma şansınız asla yoktur ve olamaz.

Önce af gündeme geldi, af çıktı.  “Ayasofya cami olsun” dendi, oluyor. Erken seçim konuşuldu, konuşulmakla kalmaz ve 2023’ten önce ve muhtemelen 2021 yılında erken seçim olur.

Bu nasıl bir kehanet ve keramettir demeyin. Bizim bir kehanetimiz yok bu konuda ama önsezilerimiz var. Zira hep tekrar eden ve sürekli olarak yaşanan gerçeğidir bunlar Türkiye’nin. Siyasi jargonda üstüne basarak söylenen “yok” aslında “var”ın ilk işaret fişeğidir.

 Erdoğan, muhtemelen pandemi sürecinin mağduriyetlerinin  bir nebze giderilmesi için her kesime yönelik çıkarttığı destekleme paketlerinin semeresini ve Ayasofya’nın Cami olarak açılmasının yansımalarını görmek istiyor ve ülkenin az rahatladığı anda erken seçim kararını bizzat kendi almayı planlıyor.

Bu plan çerçevesinde bugünden erken seçim söylemine şiddetle karşı gelmesi ve 2023’ü işaret edilmesi bundan.