YOĞUN SİS HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLİYOR

Elazığ'da 3 gündür etkili olan yer yer görüş mesafesini sıfıra kadar indiren sis, kentte güzel görüntülerin yanı sıra ulaşımda olumsuzluklara da neden oluyor.

YOĞUN SİS HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sis nedeniyle bugünde dahil olmak üzere 3 günde çok sayıda uçağın seferi iptal edildi, bazı uçaklar ise Malatya'ya inmek zorunda kaldı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin uyarısını yaptığı sis Elazığ’da 3 gündür etkisini sürdürüyor. Kent merkezi 3 gündür tamamen sis altında kalırken, ulaşımı etkileyen görüş mesafesi ise yer yer sıfıra kadar düşüyor. Tarihi Harput Mahallesi’nden sis bulutları ile kaplı Elazığ’ın manzarası izleyenleri etkilerken, olumsuzluklarda yaşanıyor. Sürücülerin görüş mesafesini etkileyen sis, zaman zaman kazalara da neden oluyor.

SİS HAVA ULAŞIMINI ETKİLENİYOR

Öte yandan sis nedeniyle 3 gündür hava ulaşımı da etkileniyor. İlk gün sadece 1 uçağın indiği Elazığ Havalimanında ikinci gün ise planlanan 10 uçuştan sadece 2’si gerçekleşti. Ankara ve İstanbul uçakları karşılıklı olarak iptal edilirken, 2 uçaktan 1’i Elazığ’a, diğeri ise Malatya’ya indiği öğrenildi.